• Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
Ma 2019. július 16., kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

 

Az Általános Iskola felvételi körzete a 2017/2018. tanévben

 

 

 

 

 

Ide kattintva letölthető a bevallás a telekadóról:

BEVALLAS_a_telekadorol_2017_evi.doc

 

Ide kattintva letölthető a bevallás az építményadóról

BEVALLAS_az_epitmenyadorol_2017 évi.doc

 

images/documents/Ado/2016/Ado2017.jpg

Ide kattintva letölthető a 11/2016 (XI.24) számú 2017. január 01-től érvényes adórendelet: 11/2016 számú rendelet.doc

 

images/stories/nepszavazas eredmenyerol-page-001a.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Hirdetmeny-nepszavazas.jpg

 

HIRDETMENY_A_003_SZAVAZOKOR_ELHELYZESE

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Nepszavazasi_reszvetelre_felhivas.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Mustgaz_megelozes_propaganda_anyag_onkormanyzatnak.jpg

A teljes dokumentum letöltése innen.

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/36300_1970-12_2016.alt.jpg

A teljes dokumentum letöltése innen.

 

A Szövetségi Hivatal (Bundesverwaltungsamt) kiírása szerint, (a linkben található) azon német állampolgárokat, valamint a magukat a német nemzetiséghez tartozónak valókat, akik 1939. szeptember 1 és 1956. április 1 között „külföldi hatalom“ kényszermunkára kötelezett - és nem hadifogolyként került oda -, vagy a kényszermunkára kötelezett (2015. 11. 27. utáni) halála esetén annak hátramaradt házastársa vagy gyermeke 2017. december 31-ig egyszeri 2.500 eurós kárpótlás illeti meg a Német Szövetségi Államtól.

A mellékletben találják a kényszermunkára hurcoltak kártérítési igénybejelentéséhez a magyar nyelvű segítséget az űrlap kitöltéséhez. Minden egyéb szükséges dokumentáció, igazolás benyújtásához pontos információt küldünk Önöknek is szeptember közepén.

Miután a német önkormányzatok is megkapták  az értesítést és több településen már dolgoznak is, kérjük Önöket, hogy vegyék fel a kapcsolatot velük és közösen dolgozzanak az ügyön, hogy a családoknak legyen segítségük ebben a fontos kérdésben.

Természetesen az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségének Egyesülete és a Pest Megyei Regionális Iroda mindennemű, főleg információs segítséget megad az érintetteknek és a segítőknek.

http://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_BT/Zwangsarbeiter/zwangsarbeiter_node.html

Köszönettel:
Megyaszai-Mámmel Magdolna
ÉMNÖSZ
H-2040 Budaörs, Liliom u. 15.
Tel.:06/30-250-9861
E-Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Web:    www.emnosz.hu

 

A bővebb tájékoztató elérhető itt .pdf formátumban

 

kemenysepro_oknormanyzati_tajekoztato.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/08/2016-08-17-iskolakezdesi_tamogatas.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/08/szrtajkban_nem_veszunk_reszt2.jpg

 

Tisztelt Lakosok!

Az NHKV Zrt. mint hulladékgazdálkodási hatóság értesítette a településünkön hulladékszállítást végző ÉTH nonprofit kft-t, hogy az ÉTH-nak kell végeznie a hulladékgazdálkodási számlázást.

Tájékoztatom a lakosokat, hogy a 2. negyedévre vonatkozó számlák kiállítását és kiküldését az ÉTH Nonprofit Kft. megkezdte.

Hegedűsné dr. Hovánszki Tímea jegyző

 

A tájékoztató teljes terjedelmében pdf formátumban letölthető: innen

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/kt_meghivo_2016_07_28.jpg

 

A teljes dokumentum itt letölthető: kt_meghivo_2016_07_28.pdf

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/20161002Nepszavazas-hirdetmeny.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/kt_meghivo_2016_07_07.jpg

A teljes dokumentum itt letölthető: kt_meghivo_2016_07_07.pdf

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/06/aramszunet.jpg

 

A Pilisborosjenőt ellátó építéshatóság Pilisvörösváron működik. A Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2016. június 27-től 2016. június 30-ig (4 munkanap) IGAZGATÁSI SZÜNETET tart.

 

Tisztelt Lakosok!

Az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. jelezte az Önkormányzat felé, hogy 2016. júniusában már nem viszi el az előző szolgáltató logójával ellátott zsákokat, csak a saját szervezete által adott vagy tőle vásárolt zsákokba kitett hulladékot.

A szolgáltató szíves megértésüket kéri.

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/06/VOSZ_meghivo.jpg

 

TELEKINGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

 

Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

 

Bővebben...

 

Pályázat Közterület-felügyelő munkakör betöltésére

 

Levélváltás az Önkormányzat és a Lazaréti Viziközmű Társulat között

 

Kattintson ide az önkormányzati levél eléréséhez.

Kattintson ide a VKT válaszának eléréséhez.

 

Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok!

 

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kijelölt ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a szolgáltató minden hónap 1. szombatján fogja végezni.

Bővebben...

 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére

 

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Bővebben...

 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

 

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet.

Bővebben...

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/03/1_villamos.jpg

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném felhívni településük figyelmét, hogy a főváros jelenlegi fejlesztései közül a főpolgármester még ebben a ciklusban meg akarja építeni Európai Uniós IKOP források felhasználásával a külső Bécsi úti villamosvonalat, ami egyben azt is jelentené, hogy a 10-es úton közlekedő volánbuszok az agglomeráció településeiről csak Aranyvölgy vasútállomásig járnának.

Ez egy nem megtérülő beruházás, amit a következő tanulmány is bizonyít:
http://kimittud.atlatszo.hu/request/3505/response/5985/attach/4/Villamosh%20l%20zat%20tfog%20fejleszt%20se%20MT.PDF

A tanulmányból a külső Bécsi úti villamosvonalra vonatkozó legfontosabb részeket levelemhez mellékelve is csatolom (249-252. oldal). Ebből kiderül, hogy "Az 1-es villamos meghosszabbítása alacsony utasforgalmi igényű területeket szolgál ki, mely funkciót a korábban a külső bécsi úton sűrűbben közlekedő autóbuszoktól veszi át." valamint "a városi hálózat mellett az elővárosi autóbusz-közlekedés is érintett." Ezek a buszjáratok a villamos megépülte után csak a Budapest szélén lévő Aranyvölgy vasúti megállónál kialakítandó végállomásig közlekednének, ahol az utasok a villamosra való átszállásra kényszerülnének. A buszok ma gyors kapcsolatot biztosítanak az Árpád hídi metróállomáshoz, ami a terv megvalósulása esetén csak plusz átszállásokkal, és a mainál jelentősen lassabban lenne elérhető a volánbuszok utasainak, mivel megszűnne a Pilis buszainak közvetlen kapcsolata a 3-as metróval.

Ráadásul az egész beruházás nem megtérülő, a haszon-költség egyenlege negatív (részletek a mellékelt tanulmányban).
Ezen felül az építkezés idejére (minimum 1 év) a 10-es út forgalma is megbénulna, ami természetesen a busszal utazókat is érinti az autóval közlekedők mellett.

A BKK lakossági fórumot szervez a beruházáshoz kapcsolódóan 2016. március 23. szerdán, 17:00 órai kezdettel, az Óbudai Kultúrális Központban (Cím: 1032 Budapest, San Marco utca 81)

forrás: http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=forum-az-1-es-villamos-becsi-uti-meghosszabbitasarol

 

Kérem, tájékoztassák a lakosságot a fórumról, hogy minél többen elmondhassák a véleményüket a beruházásról, és amennyiben lehetőségük engedi, akár az önkormányzat révén is képviseljék a pilisi utasok érdekeit.

Üdvözlettel,


Bodai Kristóf

 

VERSENYFELHÍVÁS

TELEKINGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

 

Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

 

a) az érintett vagyonelem megjelölése:

Pilisborosjenő, belterület 705/23 és 705/24 hrsz.

 

b) a pályázat elbírálása során a pályázatok rangsorolásakor alkalmazandó értékelési szempont:

 

  • Az ingatlan forgalmi értékbecslés szerinti értéken, vagy azt meghaladó összegért történő megvásárlási ajánlatban szereplő nettó vételár 90%-os súlyaránnyal
  • A vételár egyösszegű megfizetésének időpontja 10%-os súlyaránnyal

 

A fenti bírálati szempontok esetén a legmagasabb, de az értékbecslésben írt forgalmi értéket legalább elérő összegű nettó ajánlati árat, a legkorábbi fizetési határidőt biztosító ajánlat kapja a maximális bírálati pontszámot, a többi ajánlat bírálati pontszáma ehhez viszonyítva fordítottan arányosan, az alábbi képlet alkalmazásával kerül meghatározásra. A határidőnél naponkénti értékelés lehetséges, napon belül óránként nem értékel az ajánlatkérő.

 

Bővebben...

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/03/Patak_utca.jpg

 

36300_525-37_2016. ált. Pilisborosjenő kijelölés - HATÁROZAT.pdf

Érd kijelölés tájékoztató .pdf

Kijelölés módosítás kérelem.pdf

 


Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

a) az érintett vagyonelem megjelölése:

Pilisborosjenő, belterület 705/23 és 705/24 hrsz.

A teljes dokumentum itt letölthető: Versenyfelhivas.doc

 

Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok!

Tájékoztatom Önöket,hogy 300 m2-t nem meghaladó  új LAKÓINGATLAN építése már nem építési engedélyköteles,hanem bejelentés köteles. A bejelentéséket az építés megkezdése előtt az illetékes építéshatóságnál kell megtenni.Ez a rendelkezés kizárólag új lakóépületekre vonatkozik,tehát nem vonatkozik (gazdasági épületre,garázsra, stb.) A bejelentés során szükséges egyszerűsített dokumentáció formai és szakmai kellékeit a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről és egyes építésügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet tartalmazza. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a bejelentés nem teljesítése szabálytalansági eljárást von maga után.

Akinek további kérdése van, illetve ez ügyben több információra lenne szüksége a Pilisvörösvári Építéshatóság elérhetősége:
tel:06-26-530-103/104 mellék,
személyesen ügyfélfogadási időben: 2085 Pilisvörösvár,Puskin u 8.

Tisztelettel:

Hegedűsné dr. Hovánszki Tímea

jegyző

 

images/documents/hirdetmenyek/2015/Hulladek_egetes.jpg

A teljes dokumentum itt letölthető: Hulladek_egetes.pdf

 
Joomla extensions by Siteground Hosting