Önkormányzati hírek

21.2020. 05.

Lakossági Értesítés

Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok! Mint az mindenki előtt ismert, a járvány elleni védekezés második ütemébe lépett hazánk. A Kormány 2020. május 18. napjával a kijárási korlátozást megszüntette és új – enyhébb - szabályokat vezetett be annak érdekében, hogy minél előbb, de fokozatosan, a biztonságot és az elővigyázatosságot mindenkor szem előtt tartva visszatérhessünk a megszokott életformánkhoz. Most a járványgörbe másik, ereszkedő oldalán vagyunk és remélhetőleg a következő hetekben tovább fog csökkenni az aktív betegek száma, de ehhez továbbra is be kell tartani azokat a biztonsági szabályokat, amelyeket az elmúlt hónapokban kellett követni. Ebbe a rendbe illeszkedve úgy döntöttünk, hogy a Fő utca 16. szám alatt található Polgármesteri Hivatalt és Reichel József Művelődési Ház és Könyvtár intézményt is fokozatosság elve mellett személyes ügyintézésre, könyvtár látogatásra, illetve a Művelődési Ház szolgáltatásainak igénybevételére az alábbiak betartásával megnyitjuk: [tovább...]

19.2020. 05.

Bölcsőde tervezés

Több kör információgyűjtés és alternatív helyszínek vizsgálata után döntöttünk bölcsődeépítés ügyében, hogy az eredeti helyszínen, de más tervet fogunk megvalósítani. Május 18-ai pályázati-ajánlattételi felhívásunkkal annak érdekében szólítjuk meg a faluban és a környékben már ismert, illetve akár azokat az építészeket is, akikkel még nem dolgoztunk együtt, hogy a bölcsődénk olyan épület legyen, ami könnyebben bővíthető újabb csoportszobákkal, amiben jobb a csoportszobák megközelíthetősége épületen belül, ami a demográfiai hullám után könnyen átalakítható más funkciójú önkormányzati épületté, ami a meglévő tervnél jobban illeszkedik az épített- és természeti környezethez. Amit ide terveznek nekünk, a Nagy-Kevéllyel, a levendulamezővel szembe, a Várvölgy bejáratához. Várjuk kérdéseiket és bölcsődeterveiket!

Pilisborosjenő régi honlapja

Egyes tartalmak az átállás ideje alatt itt érhetők el.

Régi honlap megnyitása

Koronavírus

A COVID-19 járvány okozta vészhelyzet idején a Pilisborosjenői Önkormányzat új kommunikációs eszközzel segíti a lakosságot!

2020. 04. 30.|

A Talk-A-Bot Kft felajánlásának köszönhetően mostantól a hagyományos felületeken túl mobiltelefonon is egyszerűen értesülhetnek a legfrissebb hírekről. Az alkalmazás Viberen keresztül működik, ahol a „Jenő” névre keresztelt asszisztens chatrobot tájékoztatja Önöket, hogy mindig gyorsan és megbízható forrásból értesüljenek az aktuális információkról.

Koronavírus napról napra

A legfontosabb koronavírussal kapcsolatos változások naponta frissítve.

Tovább

HÁROM SZABÁLY: MOSS GYAKRAN KEZET, MARADJ OTTHON ÉS ERŐSÍTSD AZ IMMUNRENDSZEREDET!

Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!

Írok

Eseménynaptár

2020 május

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Polgármesteri jegyzetek

Mérföldkövek a hetedik hónapban

2020. 05. 19.|

Május közepe van, hetedik hónapban vagyunk átadás-átvétel óta. Kisebb-nagyobb rendszerességgel igyekszem tudósítani azokról a mérföldkövekről, amiket megélünk a faluvezetésben 2019 ősze óta. Ez a hét nem akármilyennek ígérkezik, erről feltétlen írok, valószínűleg nem is egyszer.

17.2020. 01.

Jó és rossz hírek

Jó és rossz hírem is van hétvégére az ‘utas’ konszolidációs pályázatok elszámolásával kapcsolatban.

9.2020. 01.

Január elején

Nagy előrelépésként élem meg, hogy január 1-től hárman is fixen dolgozunk a hivatal jegyzői-polgármesteri emeleti szobájában: dr. Horti István jegyző, Komlós Tibor alpolgármester és én. Már az első héten nagyon érezhető volt, hogy sokkal több [...]