• Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
Ma 2020. február 19., szerda, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

 

A további tartalomért kattintson ide

 


A folytatáshoz kattintson a képre vagy kattintson IDE

 

Tisztelt Pilisborosjenőiek!

 

Korábban már írtam Önöknek arról, hogy településünkön kialakult egy, az Önkormányzat működését és tevékenységemet megkérdőjelező hangulat „egyes” Pilisborosjenői köröknek köszönhetően.

Azt azonban nem gondoltam volna, hogy egyesek településünket lehúzó, és személyemet is támadó, ízléstelen és elferdített, torzított félinformációkat tartalmazó írások megjelentetésére, vagy az ebben való közreműködésre is képesek lesznek.

A kritikákat természetesen elfogadom, azokat mérlegre teszem, irodám mindig is nyitva áll/t mindenki előtt, ezért is bízom abban, hogy az alábbiakban olvasható, tényszerűnek egyáltalán nem nevezhető, hangulatkeltő cikket rajtam kívül még sokan mások is el fogják ítélni.

Jómagam a napi munkára szeretnék és fogok koncentrálni, nem pedig a szenzációhajhász, objektív valóságot nélkülöző, elferdített tényeket és személyes megbélyegzéseket tartalmazó cikkek újságíróinak történő válaszolgatással.

Politizálni nem szertettem sohasem, ezért ismaradtam független polgármester. Fentebb említettek csak erősítik ezen meggyőződésem, mivel nem a hatalom megszerzése és megtartása, hanem településünk fejlődése a célom, mégha ezt mások más színben is akarják feltűntetni gazdasági vagy politikai érdekekből.

Bízom benne, hogy a cikket elolvasva Önök előtt is világos lesz miről beszélek, és Önök is elítélik az ilyen jellegű írásokat.

A „Pesti Srácokban” megjelent cikket, valamint az készítő újságírónak írt válaszom ezért is teszem közzé, azok megítélést pedig természetesen Önökre bízom.

 

Tisztelettel:

Küller János

polgármester

 


www.pestisracok.hu/az-ecuadori-kovet-broker-stroman-meg-bab-milliardos-ingatlanspekulacio-pilisben/

 

 

 
  • SZEMTANÚKAT KERESÜNK

 

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A budaörsi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat eljárást 13010/2168/2017. bűnügyi számon közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. szeptember 29-én 16 óra 5 perckor a Pilisvörösvár, Lahner György utca és Fő utca kereszteződésében egy Ford típusú tehergépkocsi összeütközött egy Ducati típusú motorkerékpárral, amelynek vezetője a Fő utcán forgalmi okból álló kocsisort előzte Piliscsaba irányából érkezve. Az ütközés következtében a motorkerékpár átsodródott a menetirányát tekintve bal oldali útpadkára, ahol téglafalnak ütközött, vezetője megsérült.

Az eljárás eddigi adatai szerint a balesetet megelőzően egy járművezető a tárgyalt kereszteződésben lemondott elsőbbségéről a Ford tehergépkocsit vezető javára. A sofőr kiléte és az általa vezetett jármű típusa jelenleg nem ismert a nyomozó hatóság előtt, tanúkénti kihallgatása azonban szükségessé vált az ügyben.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki tanúja volt a közlekedési balesetnek, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

 

 

A folytatásért kattintson ide

 

 

 

 

 

Polgármester válaszlevele

Tömöri Balázs

oktatással kapcsolatosan feltett kérdéseire:

 

 

 

 

Budapest, 2017. október 26.

Megkezdődött a pálinka szezon

Magánfőzés és bérfőzés keretében is lehetőség van pálinka előállításra, azonban a szabályok betartására mindkét esetben figyelni kell. Már a pálinkafőzés megkezdése előtt párlat adójegyet kell igényelnie annak, aki pálinkát akar házilag előállítani.

 

Mind a bejelentett főzőkészülékek számában, mind pedig a kiadott adójegyek esetében Pest megye van az országos lista élén, így a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megyében található szeszfőzdéket.

 

Párlat adójegyet az igényelhet, aki rendelkezik desztilláló berendezéssel és ezt a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak is bejelentette. Az igénylés során a „NAV_J27 – Magánfőzők párlat adójegy megrendelése” nyomtatványt kell kitölteni és elektronikusan, vagy papír alapon eljuttatni a NAV részére, már a párlat előállítását megelőzően. A párlat adójegyhez csak az ellenérték befizetése után lehet hozzájutni.

 

A párlat adójegy az 1 liter magánfőzött párlat után a 700 forint jövedéki adó megfizetését, illetve az 1 liter pálinka eredetét igazolja. Első alkalommal 5 párlat adójegyet kell igényelni, éves szinten viszont maximum 86 igényelhető. Amennyiben egy háztartásban több magánfőző él, úgy az általuk előállított mennyiségek egybeszámítandók és nem haladhatják meg a 86 litert.

 

Bérfőzetésként is lehet pálinkát főzni, de nyilatkozni kell, hogy az adott évben az egy háztartásban élő bérfőzetővel együttesen mekkora mennyiségű párlatot állított elő az adózó, illetve arról is, hogy egyikük sem állít elő párlatot magánfőzés keretében.

Bérfőzés esetén hektoliterfokban van meghatározva az előállítható mennyiség. 43 hlf mennyiségig 1 670 forint, míg az e feletti mennyiségre 3 330 forint a jövedéki adó. A hatályos jogszabály nem korlátozza a maximálisan előállítható mennyiséget, azonban a 43 hlf felett már magasabb jövedéki adót kell fizetni.

 

 

Üdvözlettel:
Salgó Attila

sajtóreferens

06-1-427-5061

06-70-491-2907
NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága

 

 

 

 

 

 

 

Az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatója

 

 

 

Tisztelt Lakosok!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. alkalommal indítja meg őr-járőrtárs
rész-szakképesítés megszerzésére irányuló képzését, melynél jelentkezési lehetőséget biztosít a budapesti lakosokon túl az agglomerációban élőknek is.

 

A képzés előnye, hogy a felvételt nyert pályázók a képzés kezdetétől munkabért kapnak, majd az I. modul elvégzését követőenBudapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába kerülnek.

 

A képzésre történő jelentkezés határideje 2017. október 20.

Alábbiakban található a pályázati felhívás és tájékoztató anyag, valamint a jelentkezési egységcsomag.

itt találhatják meg a jelentkezéshez szükséges dokumentációt:

http://www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/palyazatok

 

Tisztelettel:

Pilisborosjenő Község Önkormányzata

 

mellékletek:

1_ jelentkezesi_lap

2_adatkezelesi_hozzajarulo_nyilatkozat

3_haziorvosi_igazolas_fizikai

4_alkalmassagi_kerdoiv

5_haziorvosi_kerdoiv

6_fizikai_feladatok_0

7_eu_kizaro_okok_0

8_psz_kizaro_okok_0

9_erettsegi nyilatkozat IRK

 

 

 

 

 

 

 



Pilisborosjenő környezeti vizsgálat 2017.09.

 

 

 

 

 

 

 

 

a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége felhívása

Mustgáz!

A szüreti időszak kezdetével a borospincék veszélye!


 

A szüreti időszak kezdetén az esetleges balesetek megelőzése érdekében fontos figyelmeztetni a lakosságot a must erjedésének veszélyeire. A mustgáz a must erjedése során felszabaduló szén-dioxid. Ez a gáz színtelen, szagtalan, a levegőnél körülbelül másfélszer nehezebb, zárt helyiségekben, a levegőt kiszorítva, a föld közelében terül el. Nagyobb koncentráció belégzése oxigénhiányos állapotot okozhat, ami kihat a központi idegrendszer működésére. Ennek jelei szédülés, hányinger, álmosság, mentális zavar és eszméletvesztés. Nagyon fontos ilyenkor a borospincét üzemeltetők odafigyelése, mivel a szén-dioxid a borkészítés folyamata során, erjedés közben szabadul fel olyan mennyiségben, hogy az gondot tud okozni.

 

 

Megelőzés

Sajnos sokan nem veszik komolyan, hogy a pincékben alattomosan terjedő mustgáz cselekvésképtelenné teszi az áldozatait, és halálos veszélyt jelenthet.

A mustgáz mérgezés évről évre sok halálos áldozatot követel!

Magyarországon évente 40-50-szer riasztják ilyen esethez a tűzoltókat. A riasztások körülbelül felénél viszont már nem tudnak segíteni, mert nagyon gyorsan létrejön az oxigénhiányos állapot, az eszméletvesztés és a haláleset.

 

 

Védelmi intézkedések

A mérgezés/ fulladás elkerülése érdekében fontos a pincék megfelelő szellőztetése, ennek érdekében alkalmazzon folyamatosan működő szellőztető berendezéseket, és rendszeresen ellenőrizze, hogy azok működőképesek-e. Szereljenek fel a pincében gázérzékelő riasztóberendezést! A bort zárt hordóban kell tartani, vagy a mustgáz elvezetésről gondoskodni kell! Amíg egyikünk a pincében tartózkodik, addig a másik kintről felügyelje a bent tartózkodót!

A gyakran alkalmazott gyertyaláng próba nem százszázalékosan megbízható, de megfelelő körültekintéssel alkalmazható: egy rúdhoz rögzített égő gyertyát tartson maga előtt térdmagasságban. Ha a láng elalszik ez a mustgáz jelenlétére és oxigénhiányra utal, ezért azonnal hagyja el a helyiséget, menjen szabad levegőre!

 

Ha baj van

Gyakori probléma, hogy megfelelő védelem nélkül próbálnak segíteni az áldozaton. Elővigyázatlanul ne rohanjunk be a pincébe a sérülthez segítséget nyújtani, mert lehajolva belélegezzük a mustgázt, és előfordulhat, hogy magunk is áldozatul esünk! Sem a gázálarc, sem a gázmaszk nem nyújt védelmet az oxigénhiányt okozó mustgáz ellen, csak palackos, sűrített levegős légzőkészülékben lehet biztonságosan lemenni egy szén-dioxiddal telített pincébe. Ezért aki mustgázzal kapcsolatos balesetet észlel, először azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot, a helyszín (pl. külterület) és a megközelítési útvonal pontos megjelölésével tegyen bejelentést, majd ha úgy ítéli meg nyújtson segítséget!

 

 

 


A teljes dokumentum itt megtekinthető

 

 

 

 

Tisztelt Lakosok!

 

A Helyi építési szabályzat módosításával összefüggésben a településszerkezeti terv

dokumentációját az alábbi linkeken érhetik el, vagy a főépítésznél ügyfélfogadási

idejében tekinthetik meg.

 

Amennyiben az dokumentumokkal kapcsolatosan kérdésük, észrevételük lenne,

azt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címre küldjék el,

vagy a Hivatal Ügyfélszolgálatán adják le.

 

 

Tisztelettel:

 

Küller János

polgármester

 

 

 

01 vizsgálat és javaslat

02 vizsgálat és javaslat környezetalakítási tervhez

03 vizsgálat és javaslat a közműtervekhez

 

04 tszt határozat

05 tszt területfelhasználás

06 védelmek és korlátozások

07 HÉSZ

08 szabályozási terv

09 települési örökségvédelmi hatástanulmány

 

.

 

 

Tisztelt Lakosok!

 

Többszöri felszólításunk alapján a Zöld Bicske Kft. a mai napon délután

a szelektív hulladékot ígéretük szerint elszállítja  a faluból.

 

 

A zöldhulladék elszállítása is hamarosan meg fog történni!

 

 

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Pilisborosjenő, 2017. június 15.

 

 

 

Küller János sk.

polgármester”

 

 

 
Joomla extensions by Siteground Hosting