Gulyás Gergely a mai kormányinfón bejelentette: a növekvő esetszámok és a koronavírus harmadik hullámának emelkedése miatt teljes zárlatot rendelnek el. Ez azt jelenti, hogy az óvodák és az iskolák április 7-ig zárva tartanak, a boltok – az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat, drogériákat és benzinkutatkat kivéve – március 8-tól 22-ig lesznek zárva. Középiskolákban, felsőoktatási intézményekben marad a digitális oktatás, március 8-22-ig minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyi intézményeket, a konditermeket is két hétre be kell zárni, a parkok, arborétumok nyitva maradhatnak és szigorítják a határátlépést.

Az intézkedések – és azok részletei – hivatalosan akkor lépnek hatályba, amikor a Magyar Közlönyben is megjelennek. Az önkormányzati intézmények bezárásáról és egyéb intézkedésekrőla Magyar Közlöny megjelenése után dönt az önkormányzat, melyről azonnal hírt adunk.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „ÚJ INTÉZKEDÉSEK MÁRCIUS 8-TÓL Az óvodák, általános iskolák április 7-ig bezárnak, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat. Március 8. és március 22. között minden szolgáltatás szünetel, kivéve magánegészségügyet. A szabadtéri sporttevékenység és a munkavégzés lehetséges. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező‘. Szigorodik a határvédelem. Kiterjesztjük a bértámogatást minden, a bezárással érintett területre. A NYITÁS ÜTEMEZETTEN INDUL MÁRCIUS 22-ÉN.”