Üdvözlöm Önöket a videójegyzetben!

A héten Muzslán jártam, Szlovákiában, ahol Farkas Iván polgármester úr mutatta meg büszkeségeiket és települését. Azért mentem oda, mert baráti településeket keresünk a visegrádi országokban, akikkel közös pályázatokon indulhatunk, mert van velük közös fejlesztés, megosztható tapasztalat. Köszönöm a vendéglátást, remélem hamarosan lesz alkalmunk viszonozni!

Pilisi KÖTET Egyesület lekövette a választási eredményeket, megköszöntük a településük képviseletéről akár több ciklus után leköszönő kollégák eddigi munkáját és új egyesületi vezetőséget választottunk, valamint döntöttünk arról is, hogy üléseinket a jövőben dr. Fetter Ádám, a megválasztott új KÖTET elnök vezetésével Pilisvörösváron fogjuk tartani.

A közelgő Önkormányzatok Napja alkalmából jártunk Gödöllőn a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által szervezett ünnepi szakmai konferencián, ahol tapasztalatszerzésen és tudásgyarapításon kívül az új önkormányzati ciklus több új vezetőjével is alkalom volt ismerkedni.

Képviselő-testületi ülés volt tegnap este. Elfogadtuk az új intézményi étkeztetési díjakat, a bölcsődénél megállapítottuk azokat a hátrányos helyzeteket is, ahol kedvezőbb díj vehető igénybe. Tárgyaltuk az éven belül rendelkezésre álló likvid hitelkeret felhasználási lehetőségeiről, a Kevélyhegyi út vízellátásáról, két ingatlan vételi lehetőségéről is. Utóbbiak kapcsán a helyszínen résztvevők és az ülést Youtube-csatornánkon már elérhető videón megtekintők is megtapasztalhatták, hogy egyrészt lényegesen komplexebb az ügy annál, hogy “ne vegyünk ingatlant céltalanul közpénzen”, másrészt láthatták azt is, hogy évek óta tárgyalunk mindkét felajánlásról és sem korábban, sem most nem hoztunk elkapkodott, felelőtlen döntést.

Nyertes INTERREG pályázatunk kapcsán volt nálunk tanácskozás, ahol a rendszeresen jelentkező feladatokat beszéljük át kéthetente és alakítjuk ki a működési rutint szlovák és magyar partnereinkkel. Nagyon várjuk, hogy a támogatási szerződést aláírhassuk és kezdődhessen a megpályázott tevékenységek megvalósítása.

Pénteken Képkészítő Workshop Mák Flórával és Rafi bácsi mozijában Lefkovicsék gyászolnak című vígjátékot nézhetik meg, este pedig koncert lesz a Nappaliban népdal feldolgozásokkal és jazz örökzöldekkel. Szombaton délelőtt bölcsiszínház, délután szüreti felvonulásra várunk mindenkit. A szüreti menet du. 3-tól indul a Tűzoltószertár előtt, a szokásos helyeken megállunk a helyi borászok új borát megkóstolni. Idén kivételesen, körülbelül 15:45-kor meg fogunk állni az Egészségház alsó parkolójánál, a Bárdi Ödön sétánynál, mert tegnap Léderer Tamás felállította ott a falunak ajándékozott szobrát. A szüreti felvonulás után színvonalas előadásokra számíthatunk a Sváb tájházban és este pedig táncházas mulatság lesz a Reitter pincében. Hétfőn este a Waldorf iskola szervezésében Szülők iskolája program lesz, a téma: az iskolaérettség. Szerdán pedig Időseinket köszöntjük a Polgármesteri Hivatal nagytermében 17 órától, várunk mindenkit szeretettel!

 

Legyen szép hétvégéjük!