A weboldalt Mihály Dániel lakótárs hozta létre és ajánlotta fel Pilisborosjenő lakossága számára: „A weboldal a pilisborosjenői lakossági szolgáltatókról (ha egy szolgáltatás/termék helyben nem érhető el, akkor a környező települések kisvállalkozóiról) igyekszik naprakész, hiteles tájékoztatást adni. A weboldal használata a szolgáltatók számára ingyenes. Létrehozásának kettős célja volt. Az egyik az, hogy a lakosság könnyebben érje el a helyi szolgáltatókat, a másik az, hogy a szolgáltatók lehetőséget kapjanak arra, hogy bemutassák szolgáltatásaikat a lakosság számára egy helyen, rendszerezett formában.”

Erősítsük a helyi gazdaságot és közös munkával gyűjtsük össze a faluban elérhető vállalkozókat, szolgáltatókat, termelőket!

“A területfejlesztési beavatkozások – a térségi erőforrások oldaláról – két alapvető megközelítésben tervezhetők. Az egyik esetben a hiányzó erőforrásokat kívülről pótoljuk, vagyis befektetőket telepítünk le a térségben, vagy jelentős támogatásokat adunk az ottani fejlesztésekhez. A másik esetben arra törekszünk, hogy feltárjuk a térség saját erőforrásait, és ezeket az erőforrásokat próbáljuk minél hatékonyabban hasznosítani, „képessé téve” erre a helyi szereplőket. Kézenfekvő, hogy a lakosság szükségleteit a helyi vállalkozások szolgálják ki egyre nagyobb mértékben. A területfejlesztési gyakorlatban ez a két megközelítés nem zárja ki egymást. A helyes megoldás e két logika az adott térség számára optimális ötvözetének alkalmazása. … Kifejezett cél, hogy az adott gazdasági tevékenység eredményei helyben hasznosuljanak, akár mint megvásárolható termék, elérhet ő szolgáltatás, vagy mint munkahely és jövedelem. Vagyis a helyi gazdaságfejlesztés nem egyszerűen helyi, hanem helyi érdekű gazdaságfejlesztés. A helyi piacot kívánja a helyi vállalkozások és gazdasági tevékenységek ösztönzésével támogatni, a helyi közösség érdekében.”

(TERÜLETFEJLESZTÉSI FÜZETEK 2. Helyi gazdaságfejlesztés Ötletadó megoldások, jó gyakorlatok)