Településfejlesztési koncepció2021-09-17T10:23:50+02:00

Településfejlesztési koncepció

Regisztráció – településfejlesztési műhely

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a településfejlesztési műhelyek tematikája egymásra épül, ezért a hatékony közös munka érdekében célszerű minél több alkalommal, lehetőség szerint akár mindegyiken részt venni! A műhelyek lehetőség szerint az Önkormányzat földszinti nagytermében lesznek megtartva, a pontos helyszínről és az esetleges járványügyi korlátozásokról mindig a meghirdetett időpontok előtti héten adunk ki részletes tájékoztatást, melyet a regisztráció során megadott email címére is elküldünk. A műhelyek az alábbi időpontokban lesznek megtartva: 2021.09.21., 2021.09.27., 2021.10.04., 2021.10.25. A foglalkozások 18:00 órakor kezdődnek.

  Híreink

  Meddig jutottunk civilként a közösségi tervezéssel 2018-ban?

  Itt visszaolvashatja. Akkor elkészültek a lehetséges jővőképek, ezekből hozzuk létre most Önökkel és már önkormányzatként azt a viziót, amit aztán lebonthatunk konkrét stratégia szintjére is. Regisztráljon Ön is, a közös munkára az Ön meglátásai is fontosak! https://2097.hu/projektek/kozossegi-telepulesfejlesztes/

  By |2021. 09. 17.|Categories: Hírek, Településfejlesztési koncepció|Tags: |

  Mi is az a közösségi tervezés?

  Definíció: Közösségi tervezésnek nevezzük, ha a tervezési folyamatba már annak egészen korai szakaszában is ténylegesen bevonják az érintetteket. A közösségi tervezés kulcseleme a helyi érintettek, közösségek aktivizálása és bevonása egy közös jövőkép és stratégia kialakításába, oly módon, hogy az valóban tükrözze a közösség szükségleteit, igényeit és szempontjait. (Sain 2010.) A tevékenység célja: Ha egy településen, vagy településrészen valamilyen helyi ügyben változás elhatározása lehetséges, fontos, hogy „a helyben szokásos” döntéshozói kört (önkormányzatot, vagy más hatalmi szereplők körét) kitágítsuk. A változás jellegétől és használói, érintetti körétől függően az utóbbiakat e folyamat közvetlen részeseivé tesszük. Lehet ez egy neutrálisabb helyi kérdés (pl. a tömegközlekedésben Tovább»

  By |2021. 09. 16.|Categories: Hírek, Településfejlesztési koncepció|Tags: |
  Go to Top