A nagy karácsonyi adományosztás után, 2023 telén kicsit nyugalmasabb, kiszámíthatóbb volt a feladatok eloszlása Szolgálatunknál. 

Köszönöm türelmüket a keddi zárásokkal kapcsolatban! Március elejétől már minden nap, a szokásos rend szerint van ügyfélfogadás: H_SZ_P: 8.00-14.00, K_CS: 12.00-18.00-ig. Előfordul, hogy hivatalos ügyben távol vagyok. Az esetleges változásokról a Szolgálat Facebook oldalán és a bejárati ajtón található tájékoztatás. 

A szokásosan végzett feladatok közül kiemelném a települési támogatásokhoz való hozzájutás segítését. A pilisborosjeno.hu felületen megtalálják a szociális támogatásokról szóló tájékoztatót (hivatal – szociális támogatások) és az új szociális rendeletet (önkormányzat – dokumentumtár – rendeletek – hatályos rendeletek), melyben minden támogatási formában emelkedtek a jövedelemhatárok. Így olyan családok is támogatáshoz juthatnak, akik eddig nem voltak jogosultak rá. Amennyiben segítségre van szükségük akár az egy főre jutó jövedelem, a jogosultság vizsgálatában, akár a kérelem nyomtatványok kitöltésében, forduljanak hozzám bizalommal! Tűzifa támogatás ügyében is csak kérelemmel tudunk segíteni. Ennek jelenlegi jövedelem határa 85.500 Ft egy főre jutó jövedelem, egyedül élő, vagy 70 év feletti igénylő esetén 114.000 Ft.

2023.02.20-án megtartottuk szokásos, éves gyermekvédelmi tanácskozásunkat, melyen jelen voltak a pilisvörösvári Család- és Gyermekjóléti Központ, a Gyámhivatal, a bölcsőde, az óvoda, az iskola képviselői, a védőnők, az igazgatási ügyintéző, a polgármester és a jegyző. Köszönöm mindenkinek a megjelenést! A tartalmas megbeszélésről a honlapon olvashatnak. (pilisborosjeno.hu – jenői élet – szociális ügyek – Család- és Gyermekjóléti Szolgálat) A tanácskozás és a jelzőrendszeri tagok éves beszámolói alapján készül el a Szolgálat éves beszámolója és a 2023 évre vonatkozó intézkedési terv, melyben igyekszünk a fejlődésre, a segítő-támogató munka javítására hangsúlyt helyezni. 

Néhány nap múlva itt a Húsvét, amikor szeretnék újra adománycsomagokat osztani. Kérem, hogy segítsék lehetőségeik szerint a csomagok feltöltését! Élelmiszer-, tisztálkodó- és tisztítószer adományaikat várom a Szolgálat irodájában (Fő utca 16, a Polgármesteri Hivatal épülete, a bankomat mellett, baloldalon a második lépcsősor), pénzadományaikat várjuk a 2097 Csoport Egyesület MagNet Bank 16200223-10154337-es számlaszámára! Minden apró segítségnek nagyon örülünk!

Töltsük fel a Családsegítő készleteit, hogy senkinek se kelljen nélkülöznie!


Adományozáshoz használhatja az oldal alján található „Adakozom” gombot, mely a Barion kártyás fizetési oldalára vezet, vagy

utalhat közvetlenül a 2097 Csoport Egyesület 16200223-10154337  bankszámlaszámára is, ez utóbbi esetben kérjük, hogy a közleményben tüntesse fel:  „adomány rászorulóknak”!

Köszönjük nagylelkű segítségét!

 

A Szolgálat új helyén lehetőség van tisztálkodásra és mosásra, ételmelegítésre is. Ezt jelenleg három ügyfelünk veszi igénybe. Ha ismerőseik között akad, akinek szüksége lenne erre a segítségre, jelezzék neki!

2023. május 6-án délelőtt 10-12 óra között családi napot szervezünk a Polgármesteri Hivatal nagytermében és a Hivatal melletti füves területen. Várjuk szeretettel a kisebb-nagyobb gyermekes családokat! Lesz állatsimogató, kézműves „újra-játékok”, játékkészítés, titokdoboz, kavicsbogár készítés, játékos ügyességi feladatok, zsákbamacska és sok más élmény. Belépés egy mosoly.

Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

 


Pszichológiai tanácsadás a Pilisborosjenői Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál

A szolgálatnál a pszichológiai tanácsadás 2022-ben heti 6 órában valósult meg. Pilisborosjenő Önkormányzata biztosítja az alapellátásban lévő családok számára a térítésmentességet annak érdekében, hogy a lakosok helyben tudják igénybe venni a szolgáltatást. Ez nagy segítséget jelent anyagilag és időben is a kliensek számára, illetve csökkenti a lemorzsolódás valószínűségét. 

A szolgáltatás igénybevétele maximális, ami azt jelenti, hogy a jelentkezők száma folyamatosan nő és a tanácsadás melletti elköteleződés jellemző. Ritkán fordul elő lemondás vagy lemorzsolódás a tanácsadási folyamat során. Ez annak is köszönhető, hogy a szolgáltatást igénybevevők alapellátásban vannak a szolgálatnál, ezért eleve van egy együttműködés az intézménnyel, másrészt a tanácsadási folyamat elején a pszichológus és a kliens átbeszélik a tanácsadás legfontosabb alappilléreit, alapvető szabályait (pl. lemondás feltételei, továbbirányítás) és ezt támogatja a segítő-kliens között kialakult kapcsolat is. A jelentkezőknél a legtöbb esetben az alábbi témák vannak fókuszban: munkahelyi probléma, egyszülős család kihívásai, családi konfliktus, gyermeknevelési nehézség, válás, önértékelési probléma, függőség, beteg gyermek a családban, túlzott online jelenlét, stb. 

A pszichológiai tanácsadásról Klinger Magdolna szolgálatvezetőnél kérhet tájékoztatást az alábbi telefonszámon: 06-30-493-4836.

Petromán Anikó

tanácsadó szakpszichológus