Húsvéti gyűjtés és családi nap

Szolgálatunknak rendes működése mellett két kiemelt eseménye volt az elmúlt időszakban. 

Húsvétkor adományokat osztottunk. Részben a településről érkezett élelmiszerfelajánlásokból, részben pedig a 2097 Csoport Egyesület MagNet Bank 16200223-10154337-es számlaszámára beérkezett adományokból tudtunk 35 csomagot összeállítani ügyfeleink részére, melyeket a húsvét előtti csütörtökön juttattuk el a rászorulóknak.

Köszönöm mindazoknak, akik pénzadománnyal támogatják munkánkat, akik adományt vásároltak és a Pöttöm ABC-ben helyezték el, vagy behozták nekünk! Köszönöm a bolt működtetőinek az együttműködést és Csányi Mártinak a „reklámot” és a közvetlen segítségét! Köszönöm a WK kézműves csoki műhelynek a 15 finom „harapkát” és Körmöczi Eszternek a 15 nyuszicsomagot, melyekben 6 különböző finom édességet találtak a gyerekek. Köszönöm szépen a lelkes és töretlen segítséget a pakolásban Varga Józsefné Katinak, Molnárné Magyar Mártának és Simon Erikának! Köszönöm a kiszállításokat a két csapatnak, Simon Erikának – Filó Jánosnak – Filó Márknak és Réfi Balázsnak – Tóth Veronikának!

A családi napot már januárban meghirdettük, remélve, hogy jó időnk lesz májusban. Remek, napsütéses szombat délelőtt volt, és sokan meglátogatták programunkat. Volt rénszarvaskeresés három különböző útvonalon különböző korosztályoknak, közben ügyességi feladatok és rejtvények, melyek megfejtése után lehetett továbbmenni az útvonalon. Voltak kézműves játékok, állatsimogató nyuszival, kacsákkal, pónival és kecskével. Volt egy kis büfé is, ahol délben kicsit feltöltöttük az elvesztett kalóriákat. A kétórás program jó hangulatban, vidáman telt. Sok segítő és résztvevő is visszajelezte, hogy nagyon jól érezték magukat.

Köszönjük ezt a derűs szombat délelőttöt az ötletadónak, a programok kidolgozójának, előkészítőjének és az esemény szervezőjének – aki hetekig főállásban készült a programra –, Mézes Erikának! Köszönjük segítőinknek a közreműködést! Segítőink név szerint: Bárdos Ilona, Budainé Fülöp Márta, Bukta Regina, Bukta Sámuel, Dayoub család, Florek Eszter, Fodor Eszter, Móriczné Ibolya, Molnárné Magyar Márta, Varga Józsefné Kati, Jánosi Norina, Lovag Melinda, Pomázi Ágnes, Mikula Brigitta, Beregszászi Rozália, Bagdi László, Szecsányi László, Váradi József és Váradi Rikárdó.

Nyitva tartásunk változatlan: H-SZ-P: 8.00-14.00, K-CS: 12.00-18.00. Irodánk az önkormányzat épületének bal oldaláról közelíthető meg.

Nálam lehet bejelentkezni pszichológiai tanácsadásra is azoknak, akiknek szükségük van rá, de nem tudják megfizetni a fizetős szolgálatatásokat vagy nem tudnak beutazni pilisvörösvári Központunkba, ahol szintén ingyenesen vehető igénybe pszichológus, pár- és családterapeuta, mediátor azoknak, akik nálunk regisztrálnak.

Pszichológusunk, Petromán Anikó előre megbeszélt időpontokban fogadja ügyfeleinket. Válással kapcsolatos cikkét az újságban olvashatják.

További szolgáltatásaink az irodában: tisztálkodási, mosási, ételmelegítési, mosogatási lehetőség.

Adományosztás (mostanában csak pékáru) a LIDL-ből, minden héten: hétfőn, szerdán, pénteken fél háromkor.

Szükség esetén nehezen közlekedő időseket, betegeket elviszek vizsgálatra, gyermekeket a Pedagógiai Szakszolgálathoz, Vadaskerti kivizsgálásra. Emiatt és más hivatalos elfoglaltságok miatt változhat esetenként az ügyfélfogadási idő, melyet a bejárati ajtón és a Szolgálat Facebook-oldalán jelzek.

Kellemes nyarat és jó pihenést kívánok a gyerekeknek, tanároknak és mindenkinek, aki szabadságát tölti!

Klinger Magdolna sz

szolgálatvezető