Vasárnap Teszedd! szemétszedés
2021. október 24-én 9.30-tól 16.00-ig, bármelyik idősávban, akár csak egy fél órára is lehet jönni!

Találkozási pont: Pilisborosjenő, levendulás-új bölcsőde közötti rész.

Én kint leszek egész nap, kiosztom a zsákokat és a kesztyűket, valamint ott gyűjtjük a szemetet.

Bármerre lehet szemetet szedni, egy csapat már jelentkezett a patakmeder tisztogatására, egy ovis csoport pedig a Teve-sziklához megy gyűjtögetni. Célom az idelátogatókat is „beszervezni”…
Hálás köszönet minden önkéntesnek a segítségért!
Külön köszönet azoknak is, akik egész évben összegyűjtik az erdőből a szemetet, szerencsére sokszor látható!!

Bővebb információ:

Mi az a TeSzedd!?

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket

Mit „teszeddhetek”?

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem! Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható.

Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gondoskodik.

Mit vigyek magammal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, allergia elleni gyógyszer, vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől!

Érdemes hozni tartalék kesztyűt, főleg gyerekeknek!

Várkonyi Ágota