Az események ma egész napos programokkal folytatódnak. Várunk mindenkit szeretettel!
„Köszöntök Mindenkit falunk új könyvtárában, ezen az inspriáló új helyszínen, a Faluházban!
A faluközpontban lévő régi iskola épületének méltó hasznosításához, Faluház kialakításához a Magyar Falu Programon keresztül tavaly nyertünk támogatást. A tervek elkészülte után, idén az eredeti elképzeléseink módosítását is kellett kérnünk, mert a felmerülő, szükséges munkálatok és költségeik miatt ezeket újra kellett gondolni. De a tervek átdolgozása során egyik legfontosabb célunk az új könyvtár tervek szerinti, földszinti kialakítása és berendezése maradt. Az egybenyíló kamaraterem és kiállítási tér jól kigondolt és elkészített műszaki tervei egyelőre még nem valósulnak meg, viszont több, a felújítást követően jól használható klubszobával, kisebb termekkel gazdagodik a Faluház. A jövőbeli nagyobb rendezvények, események zárt térben történő lebonyolítására a Fő út 16. szám alatti nagyterem továbbra is, a Fő út 1. alatt épülő tornaterem pedig jövő év elejétől rendelkezésünkre áll. Ebben az épületben megújult és több elkülönülő térben tudjuk tehát fogadni a tanfolyamainkra érkezőket, még több lehetőségünk lesz különböző közösségi események, programok megvalósítására. A Faluház melletti két kis zöldfelület és az aszfalt sportpályához való kapcsolódás is ígéretes. Biztos vagyok benne, hogy az októberben elkezdődött könyvtári beköltözés után még lesznek kisebb-nagyobb bel- és kültéri munkálatok, melyeket igyekszünk úgy ütemezni, hogy a lehető legkevesebb fennakadás legyen a működésben.
Nagy köszönet a Kormány által létrehozott Magyar Falu Program “Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás 2020” című alprogramjában, illetve a Nemzeti Kulturális Alap “Települési könyvtárak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése” pályázati programjának a támogatásáért, a 7. Dimenzió Építésziroda Kft. munkatársainak a tervekért, Bozsódi Zsoltnak belsőépítészeti tervekért, a tervezői művezetésért, az Era – Joci Generálkivitelező Kft.-nek, Petróczki Józsefnek és kollégáinak a tervek kivitelezése miatt, Herbály Attila műszaki ellenőrnek és Szecsányi Lászlónak a telekommunikációs tanácsokért és munkákért. Köszönöm hivatali munkatársaimnak, hogy segítettek a pályázatot megírni, beadni és elszámolni a kapott támogatással.
Átköltöztetésért hálás köszönet pedig legelőször is Fiala Krisztina intézményvezetőnek és Darabos Eszter könyvtárosnak, akik megfeszített munkával dobozolnak, rendezgetnek hetek óta, jócskán munkaidőn túl is. Köszönet Bozsódi Borinak és Nagy Krisztinának, Pongrátz Anitának és Lovag Melindának költözést támogató munkájukért! Köszönet továbbá a Falugondnokság munkatársainak is, akik több napon keresztül rendületlenül hordták a könyvesdobozokat, bútorokat. A régi könyvespolcaink megújulásáért, megszépülésért hálás köszönet Takáts Árpádnak, az önkéntes segítségért Szocsevka Mariannak, Marton Ferencnek, Nagy Krisztinának, Balázsi Zsófinak, az önkormányzat adócsoportjának, Lapusnyik Juditnak, Zalatnay Juditnak és Bányai-Szalai Petrának.
Mindenkinek sok örömet kívánok falunk új közösségi- és rendezvénytere megnyitása kapcsán! Kívánom, hogy járjanak ide olyan lelkesen könyvkölcsönzésre, helyben olvasásra, mint amilyen lelkesedéssel az előzőekben felsorolt csapat készítette ezt a falunak!
Biztos vagyok benne, hogy az Országos Könyvtári Hét programja keretében tervezettekhez hasonló színvonalas helyi eseményeknek ad majd otthont a jövőben is!
Átadom a szót Fiala Krisztinának, a Faluház vezetőjének!”
Tömöri Balázs polgármester