A 2020. május 18-án meghirdetett bölcsődei tervpályázatra hat kiváló pályázat érkezett.

Hiánypótlásokat követően, június 22-én a Tervtanács 6 tagja vizsgálta a pályázatok színvonalát és funkcionális minőség, esztétikai minőség és beruházási költség alapján értékelte azokat. Ezt követően bölcsődei szakértőknek is megküldtük, hogy tegyék meg észrevételeiket a Tervtanács által legjobbnak ítélt tervvel kapcsolatban. A bírálati szakasz lezárult, megszületett a döntés.

Fenti értékelések alapján a bölcsődeépítési pályázat győztese Kalmár Csaba Bence tervező lett. Második helyen végzett, így díjazott lett az UV Építész Stúdió Kft., míg a harmadik, szintén díjazott helyen a 7. Dimenzió Építésziroda Kft. tervezői csapata végzett.

Ki kell emelni, hogy a többi pályamű is kiemelkedő színvonalat képviselt, mind a Dinamo Építészcsoport Kft., mind a NITEO Tanácsadó és Tervező Kft., mind a DMB Műterem Kft. komoly munkát fektetett bölcsődénk megtervezésébe! Munkáikat megtekinthetővé tesszük, a Művelődési Házba szervezett kis kiállítás formájában, illetve a helyi újságban is láthatóvá tesszük. Reméljük, hogy a közeljövőben mindannyiuknak lesz lehetősége épületet tervezni Pilisborosjenőn – színvonalas munkáját nagyon köszönjük!

A következő napokban megkezdődhet a bölcsőde kiviteli tervének elkészítése, melyhez a győztes tervezőnek mind a Tervtanács, mind a bölcsődei szakértők véleményét figyelembe kell vennie.

Tömöri Balázs

polgármester