Az utolsó pillanatig töprengés tárgya volt, hogy a járványhelyzet miatt milyen módon rendezzék meg idén a Jenői Adventet a szervezők és találtak egy köztes megoldást. Tavaly csak a rózsaszín házban volt karácsonyi piac, két éve meg a Mandelbrot udvarán büfé és zenei programok keretében. Idén megmarad a komfortosabb vásárlási lehetőség a házban, ahol helyi kézművesek termékeit vásárolhatják meg a betérők hangulatos környezetben, míg a Mandelbrot udvarán találkozhatnak és beszélgethetnek egymással a betérők a közösségi szőlészet forralt borával a kézben. Éhen sem marad senki, mert lesz közösségi szendvics helyi vendéglátósok együttműködésének eredményeként: a Mandelbrot friss kiflijébe Kishalmi Ildi remek kolbásza kerül az Apacupák paradicsomos csatnijával.

„és nyit, de csak jövő héttől ugyanitt a Falu kamrája, ahová jótékonysági célból felajánlott lekvárokat, befőtteket, meg ilyesmiket ( birssajt is jöhet vagy savanyú,aszalványok, mézesek,stb) várunk. Ezeket aztán meg lehet vásárolni, a bevétel szintén a Családsegítőnek megy, aki gondoskodik arról, hogy jó helyre kerüljön.

A kamrába könyv is elfér, úgy gondoltuk, hogy könyvet és kamra felajánlásokat folyamatosan le lehet adni a Mandelbrot pékségben, annak nyitvatartási idejében.” Csányi Márti