Kedves Mindenki!
Idén sem lettek kevesebben a falunkban élő rászorulók, és mindig meg szoktam jegyezni, hogy könnyedén elsétálhatunk mellettük, hisz többnyire gondosan ügyelnek rá, hogy ki ne derüljön a szükség.
Idősek, magányosak, betegek, munkanélküliek. Többnyire hősiesen küzdenek a pénzhiány fojtogató mindennapjaiban, néhányan feladni látszanak.
Karácsony egy alkalom, lehetőség arra, hogy méltóságukat visszakapják, örömet, melegséget és esetleg egy kis lendületet kapjanak a továbbiakhoz.
Hogyan segíthetünk idén :
-már nagyon sok cipősdoboz felajánlás érkezett, aki még érez kedvet, hét végéig megteheti (cipősdoboznyi kedvesség, irányítottan, anonym módos, az érdeklődőknek küldöm a részleteket: csanyimarti@vipmail.hu )
-tartós élelmiszer adományt, tisztítószereket,édességet vár a Családsegítő,nyitvatartási időben el lehet vinni az Iskola u. 2-be ( H,Sz,P 8-14, K,Cs 12-18 -ig vannak nyitva )
-tartós élelmiszergyűjtés a misék után a katolikus templomban
-a Pöttömben is lehet vásárolni a rászorulók javára, ezt ők összegyűjtik és elhozzák a családsegítőbe
– pénzadománnyal -hiszen a számlák sajnos gyűlnek , vagy a Családsegítőbe közvetlenül eljuttatva, vagy a 2097 egyesület elkülönített számlaszámára utalva: 2097 Csoport Egyesület Magnetbank 16200223-10154337 . Az utalásra írják rá, hogy családsegítő!
-és nyit, de csak 2. adventi hétvégétől a Falu kamrája, ahová jótékonysági célból felajánlott lekvárokat, befőtteket, meg ilyesmiket ( birssajt is jöhet vagy savanyú,aszalványok ,mézesek,stb) várunk. Ezeket aztán meg lehet vásárolni, a bevétel szintén a Családsegítőnek megy, aki gondoskodik arról, hogy jó helyre kerüljön. A kamrába könyv is elfér, úgy gondoltuk, hogy könyvet és kamra felajánlásokat folyamatosan le lehet adni a Mandelbrot pékségben, annak nyitvatartási idejében.
Természetesen minden adományról elszámolás történik.
Az adományokat legkésőbb december 17-ig péntekig kérjük elhozni a Családsegítőbe.
Szép napot!
Csányi Márti