A Fő utca 11-nél csőtörés van, ezért vízhiány várható. A DMRV tud a problémáról.

Frissítés 1: a DMRV a helyszínen van, előre láthatóan az egész faluban nem lesz víz estig.

Frissítés 2: legkorábban este lesz víz, de nem tudják ígérni. Lajtos kocsi fogja járni a falut, de célírányosan is lehet őket helyszínre kérni a +3627511511-es számon.

Frissítés 3: legkorábban éjfélkor lesz víz. A külső településrészt (Bécsi út környéke, Téglagyár, Malomdűlő) nem érinti a vízhiány.

Frissítés 4: a javítási munkálatok során megsérült a gázvezeték, ezért gáz se lesz és a javítás is tovább fog tartani.

Frissítés 5: a Fő úton a József Attila u. és a Rákóczi u. között teljes útzár van.

Frissítés 6: lesz időzített menetrendje a lajtos kocsinak, ha elkészült, akkor rögtön jelentkezünk vele, addig készítsék össze a vödröket.

Frissítés 7: a lajtos kocsi 16:45-től 17:45-ig a buszvégállomásnál fog állni (szerettünk volna egy körutat intézni, de azt az értesülést kaptuk, hogy nem tud kanyarogni a nagy gépjárművel az utcákon)

Frissítés 8: a lajtos kocsi 16:45-től 17:45-ig a buszvégállomásnál fog állni ,17:45-től a lajtos kocsi az alábbi útvonalat fogja bejárni, pontos időpontokat az érkezésről nem lehet megjósolni:

  1. Budai út. 015 hrsz. – ideiglenes parkoló
  2. Erdő u. – Kőfaragó u. sarok
  3. Kossuth tér – buszforduló
  4. Fő u. 41. Mesevölgy Óvoda parkoló
  5. Temető köz – Temető parkoló
  6. Őzláb u. – Százszorszép u. sarok
  7. Búza u. – Köles u. sarok

Frissítés 9: 1 köbméteres vizes tartály került kihelyezésre a temető előtti nagy parkolóba.

Frissítés 10: Az önkéntes tűzoltók ásványvizet osztanak  önkormányzati keretből az igazán rászorulóknak, akik nem tudnak kimozdulni a házból és nincs kitől segítséget kérniük. Köszönjük a Pötöm ABC segítségét! Szükség esetén tehát bátran hívják Katona Dávid közterületfelügyelőt: +36306052577. És figyeljünk továbbra a szomszédainkra, hogy lehetőleg senki ne maradjon segítség nélkül!

19 óra: épp most ér a lajtos kocsi a tűzoltósághoz (térképen 1-es pont)

Frissítés 11: 1 köbméteres vizes tartály került kihelyezésre az alsó „Újtelep” buszmegálló telefonfülkéje mellé.

Frissítés 12: 1 köbméteres vizes tartály került kihelyezésre a Lucfenyő térre.

Frissítés 13: 1 köbméteres vizes tartály került kihelyezésre az Egészségház parkolójába

Frissítés 14: JÓHÍR!! Kb. 10 órakor befejezi a DMRV a földmunkát is, utána kb 1-2 óra alatt töltik vissza a rendszert, vagyis legkésőbb éjfélkor LESZ VÍZ! Az útzár már most megszűnt, a Volán buszok is újra be tudnak hajtani a faluba!

Frissítés 15: a gáz javítását ma folytatják.

Frissítés 16: A rednszerben van már gáz, de a z egyéni nyomásszabályzók sok helyen lekapcsolnak ilyenkor, ezt egyénileg kell újraindítani. Aki megtudja csinálni az tegye meg, de aki nem ért hozzá,  annak segít a szolgáltató, ha felhívja az ingyenesen hívható 06 80 300-300 telefonszámot (nem kell robottal beszélni, meg ügyfélazonosítót előkeresni hozzá)

Háttér információ: a vízhálózat a Magyar Állam tulajdona és a DMRV üzemelteti. Természetesen tudnak arról, hogy szeretnénk ha kicserélnének minden régi csövet, lehetőségeik szerint haladnak is vele.

Arra külön ígéretet kaptunk, hogy ha egy utat felújítunk, akkor ott feltétlenül ki is cserélik azonnal a régi csöveket, hogy ne kelljen egy esetleges csőtörtés miatt rögtön megbontani egy új útburkolatot. A Bor utca esetében is így történt.

A Fő út nem önkormányzati tulajdon, hanem a Közút kezelésében van.

A legfelső kép illusztráció