Dienes Dórát ezekkel a szavakkal búcsúztatta Tömöri Balázs polgármester a tanévzárón:

„Tisztelt Megjelentek! Kedves Dóra néni!

Különleges ez a nap több okból is. Vége a tanévnek, kezdődik a nyár, de leginkább azért, mert ma búcsúzunk Dienes Dórától iskolaigazgató minőségében. De csak ebben a minőségben, mert Dóra néni számtalan egyéb módon is jelen volt, van és reméljük még sokáig lesz a faluközösség életében. Ebben megerősít minket az idén 30 éves Pilisborosjenői Hírmondó is, melyet a kerek évforduló kapcsán többször is átlapoztunk. A hőségre való tekintettel ezekből most csak pár példát merítünk, mert Dóra neve rendre szembejött az elmúlt évek lapszámaiban:

Hol azért, mert ő írt összefoglaló cikkeket a falu – később az iskola – eseményeiről,

– vagy éppen vezércikket,

– vagy mert többedmagával játszótérre gyűjtött az Apróknak aprót akció keretében,

– vagy mert Sági Kati nyári táborát támogatta,

– vagy mert felkészített diákjai versenyeken szerepeltek,

– vagy éppen online oktatást vagy nyugdíjba menőknek szerenádot szervezett,

– vagy éppen tanösvényt vagy tornatermet adott át.

Dóra rajtahagyta nyomát a falun örökre és őt ismerve ennek még nincs vége. Az iskola igazgatót cserél, megköszönjük ebben a pozícióban végzett hatalmas munkáját! De – elég csak itt körbenézni – Dóra megmarad nekünk.

Az említett cikkekből átadnék neked – példálózó jelleggel – egy kisebb gyűjteményt, fogadd szeretettel és töltsön el jó érzéssel, amit eddig a falu asztalra letettél, mert igazán büszke lehetsz rá!

És fogadd szeretettel eme emlékezetes nap alkalmából az ismert pilisborosjenői iparművész, Csíkszentmihályi Réka különleges termékét is! Kívánom, hogy funkcionáljon otthonod díszeként és legyen örökké termők a gyümölcsös- és süteményes tálak is!

Köszönünk mindent, Dóra néni!”

Hangulatképek a gyönyörű iskolaudvarról, mely az elmúlt években szépült meg a vezetése alatt: