Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok! 

Július 3-a (szombat) és 9-e (péntek) között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szociológia szakos hallgatói fogják járni a falu utcáit, hogy Pilisborosjenő lakosait kérdezzék a település szociális helyzetéről és a helyben lakók igényeiről. 

A kutatás Pilisborosjenő Önkormányzata megbízásából készül, a folyamatot pedig Dr. Pillók Péter, egyetemi adjunktus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológiai Intézete Társadalomkutatás Tanszékének vezetője irányítja. Kutatócsapatunkat gyarapítja két szociológus, Simon Nikolett és László Tamás, akik az egyetem volt hallgatói és többéves társadalomkutatói tapasztalattal rendelkeznek. A mostani felmérés során ők fognak segíteni abban, hogy a helyszíni adatfelvétel zökkenőmentes legyen. 

A reprezentatív felmérés eredményei a véletlenszerű kiválasztási módszernek köszönhetően tükrözni fogják a település lakosainak véleményét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diákok megadott, véletlenszerű szempontok szerint csöngetnek majd be egyes lakóházakba és egy nagyjából 20 perces kérdőív megválaszolására fogják kérni a háztartások valamely tagját. 

Kérjük, segítsék a szociológia szakos hallgatók munkáját! Ez számukra az egyetemi feladat teljesítésén túl hasznos szakmai tapasztalatot jelent, az önkormányzatnak pedig nagy segítséget nyújt abban, hogy az Önök valós igényeit figyelembe véve tudják kialakítani és támogatni a pilisborosjenői szociális szolgáltatásokat. 

Köszönettel, 

Dr. Pillók Péter, Simon Nikolett, László Tamás