792 db szelektív kuka érkezett az első szállítmánnyal, kiosztásuk várhatóan novemberben kezdődik meg. Minden szerződött háztartás díjmentesen juthat hozzá a tájékoztatóval ellátott gyűjtőedényhez.

Végre megérkezett a szolgáltató által nyárra ígért első szállítmány a szelektív szemétgyűjtést megkönnyítő, kerekekkel ellátott kukákból. Az új gyűjtőedényekből az elkülönítetten gyűjtött, hasznosítható hulladékot a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon szállítják el. Az edénybe ömlesztve kell helyezni a szelektív szemetet, az edény használata esetén nem kell a papír- és műanyaghulladékot elkülönítetten tárolni, ahogy korábban a zsákos kihelyezésnél. Arról, hogy az új kukákba milyen hulladékok gyűjthetők, az elejükre ragasztott tájékoztatók segítenek eligazodni.

A 385/2014. Kormányrendelet előírása szerint kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot a keletkezésükkor külön gyűjteni, szelektálni, válogatni. Ezt elősegítendő a lakossági ingatlantulajdonosok számára díjmentes használatra biztosít a közszolgáltató szerződésenként 1 db, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt.

Az új gyűjtőedény átvételi helyét és idejét később hirdetjük ki, amikor az összes kuka – és az összes hozzájuk tartozó matrica – megérkezik, előreláthatóan november hónap során.

Az új edényben kizárólag az alább felsorolt hulladékok gyűjthetőek:

•műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok, műanyag zacskó, fólia, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok laposra taposva.

• papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír)

• Tetra-Pak italoskarton-dobozok laposra taposva

• fém (alumínium italos doboz, alufólia, fém konzervdoboz)

Papírhulladék gyűjtése kötegelve:

Kérjük, hogy az alábbi papírhulladékokat összehajtogatva és összekötözve az edény mellé helyezze el, olyan módon, hogy az a forgalmat ne zavarja és ne szóródhasson szét: újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kartondoboz.

A vegyes települési hulladékot az eddig használt, meglévő edényben kérjük gyűjteni. Ennek elszállítása továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon történik.