Karácsony a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál

Az idei, COVID-os karácsonyunk más, mint az előző években volt, szerényebbek a lehetőségek, mégis nagy örömmel fogott össze a falu a faluért.

A 2000 évvel ezelőtti karácsony is szerény volt, egy jászolban született meg a Megváltó, de annál nagyobb örömet hozott az életünkbe. A járványügyi helyzet miatt idén nem kerülhetett sor a tartós élelmiszer gyűjtésére, de az ajándékozás örömét mindenképpen szerettük volna megtartani. A Család és Gyermekjóléti Szolgálat az Önkormányzattal, több civil szervezettel és segítőkész egyénekkel fogott össze az idei karácsony méltó megünnepléséért. Idén is volt Cipősdoboz ajándékgyűjtés Dr. Csányi Márta áldozatkész segítségével és szervezésével, több mint 80 cipősdoboz gyűlt össze, telis-tele szeretetteljes ajándékkal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pilisborosjenői szervezete, (korábban Karitasz) 100 000 Ft készpénzzel, 150 000 Ft értékű tisztítószerrel és 40 db élelmiszercsomaggal támogatta a karácsonyi ünnepeket.

A 2097 Egyesület gyűjtésének köszönhetően 20-25 nehéz sorsú család kap gazdagabb ajándékcsomagot. Szénási Lászlótól nagy értékben mézet kaptunk, nagyon hálásak vagyunk, hogy évente kétszer ,,megédesíti’’ az életünket. Kishalmi Ildikó, a Kis-Kevély Söröző nevében idén is egy bőséges karácsonyi menüt ajánlott fel egy családnak. Csató Richárd közel 1500 tojást adományozott, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi szervezetétől könyvek érkeztek. Az Önkormányzat által a 70 éven felülieknek kiküldött karácsonyi ajándékutalványt is többen felajánlották.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálat egy bankszámlaszámot hozott létre, melyre főleg a karácsonyi időszakban, de egész évben várjuk szeretettel a felajánlásokat, amiből víz-villany-gáz számlákat fizetünk ki, gyógyszert veszünk.

Számlaszám: 65700093-50090972 Ludasi Éva

Reméljük, hogy ezekkel az ajándékokkal segíthetünk a karácsonyi ünnep szebbé tételében. Köszönjük a felajánlóknak a szívből jövő támogatásukat, akár cipősdobozban, akár anyagiakban testesült meg. Nagy öröm számunkra érezni azt, hogy egy faluközösség, amikor szükség van rá, akkor össze tud fogni a gyengébb, nehezebb sorsú társainkért.

Ezzel az örömmel kívánunk mindenkinek: áldott, békés karácsonyi ünnepeket, és egészségben gazdag, boldog új évet!

Család és Gyermekjóléti Szolgálat

Ludasi Éva intézményvezető és Rafai Józsefné családsegítő

 

Évvégi szociális intézkedések

Az önkormányzat idén 451 db, a Pöttöm ABC-ben levásárolható élelmiszerutalványt juttatott el a szépkorú lakosoknak. Azért választunk évente más helyi boltot (tavaly a Coopban lehetett levásárolni), mert az idősekre való odafigyelés mellett fontos számunkra a helyi vállalkozások támogatása is.

A gondnokság munkatársainak segítségével kiosztottuk az igénylők között a szociális tűzifát is.