Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére, melynek keretében ingatlanonként legfeljebb 300 m2 HAK 17 06 05* típusú azbeszthulladék elszállítására és ártalmatlanításra lehet pályázni.

Benyújtási időszak: 2022. június 20. 8.00 órától keretkimerülésig, de legkésőbb 2022. augusztus 22. 24:00 óráig.

További információ a pályázatról: https://nhkv.hu/azbeszt-informaciok/

Az azbeszt elemek bontatása és szállításra történő előkészíttetése a pályázó feladata. Magas egészségügyi kockázata miatt az azbesztet tartalmazó termékek, így azbeszt pala eltávolítása is csak azbesztmentesítő szakcég megbízásával és a munkafolyamat közben történő levegőmonitorozás mellett történhet. Az azbeszt pala vagy azbesztcementlap felületét erre megfelelő szállekötő anyaggal kell kezelni a veszélyes azbeszt kiporzás megakadályozása érdekében.

Mivel az azbeszt tartalmú termékek bontása jelentős költség, az Önkormányzat az igények összeszervezésével kívánja segíteni a pályázókat. Bízunk abban, hogy több, azonos településen található pályázó esetén kedvezőbb ajánlatot kaphatunk.

Kérjük a pilisborosjenői lakosokat, hogy amennyiben indulni kíván a pályázaton, szándékukat jelezzék a hulladekszallitas@pilisborosjeno.hu email címre küldött levél formájában!