Nyár folyamán az önkormányzat kiírta a pályázatot a Művelődési Ház és Könyvtár vezetői állásának betöltésére, amelyre szeptember 15-ig vártuk az érdeklődők jelentkezését.

A felvételi folyamat szakmai ellenőrzésével megbíztuk a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársait. Négy pályázati anyag érkezett be, amelyek közül sajnos egyik pályázat sem felelt meg a követelményeknek, mert a pályázók nem rendelkeztek − számos végzettségük mellett − a törvényben meghatározott végzettséggel. A pályázatot így eredménytelenné nyilvánította a képviselő-testület.

A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai ugyanakkor tájékoztattak arról, hogy ilyen esetben lehetőség nyílik arra, hogy amennyiben egy jelentkező minden más szempontból alkalmas a munkakör betöltésére, megbízási szerződéssel felvehető a feladat ellátására, amennyiben vállalja, hogy elvégzi a szükséges képzést. A képesítés megszerzése után egy új pályázati kiírást követően pedig munkaszerződés köthető vele.

Mivel több ígéretes pályázati anyag is érkezett, személyes elbeszélgetésre hívtuk a pályázókat. A felvételi bizottságban meghívott pályáztató volt Dér András rendező, Frivaldszky Bernadett kommunikációs vezető, jelen volt Nevelős-Forgács Ildikó a Humán Bizottság részéről és Tömöri Balázs polgármester.

Az elbeszélgetések alapján a bizottság egyhangúan Fiala Krisztinát javasolta, akit „mind szakmai tapasztalata, mind kreatív elképzelései, mind önismerete kiemelték a többi pályázó közül. Személyében úgy véljük, hogy egy lelkiismeretes, értékteremtő és megbízható személyt javaslunk a pozícióra” – írta beszámolójában Nevelős-Forgács Ildikó. A bizottság javaslata alapján felkértük Fiala Krisztinát a munkakör betöltésére, aki nagy örömünkre elfogadta a megbízást, és november 16-án kezdi el a munkát a Művelődési Ház és Könyvtár élén. Tartalmas munkát kívánunk neki!

Bozsódi Borbála