TOP Plusz pályázati rendszerben két komoly, nagy előkészítést igénylő pályázatunk nyert támogatást. Egyrészt a falu felszíni víz elvezetésének, vízmegtartásnak javítására, másrészt óvodabővítésre.

Külső szakemberekkel régóta dolgozunk a falu felszíni víz elvezetésének, vízmegtartásnak javításán. Nemcsak azért, mert fontosnak tartjuk, hanem mert a korábbi faluvezetés az Ezüsthegyi utat vízelvezetés nélkül építette meg, a megnyert pénzből ezt most pótolhatjuk és vis majorból a Tücsök utcát is csak helyreállítani lehetne, de a vízelvezetését nem tudnánk megoldani.  

Az óvodabővítés pályázat szintén gigászi munka volt (csak a megalapozó tanulmány 50 oldalnyi háttérmunka), de már nyáron elkészültek a szükséges tervek, remélve, hogy lesz pályázat, ahol benyújthatjuk.  Az engedélyes tervek megléte komoly plusz pontokat értek a bírálatnál. Annak érdekében, hogy ne kelljen tornaszobában elhelyezni egy csoportot sem és a csoportok létszáma is csökkenhessen, és mindenki szabályosan és jogszerűen bent aludhasson az óvodában három csoportszobás bővítésre, az alvó galéria wc-s folyósóval való összekötése szükséges és pályáztunk még udvari wc-re a fenti óvodában, valamint ételszállító járműre is. 

Köszönjük a rengeteg beletett munkát a külsős szakértőknek, a támogatást dr. Vitályos Eszter Emmi fejlesztéspolitikai államtitkárnak, Kútvölgyi Eszter óvodavezetőnek, Antonovits Bence tanácsnoknak, Komlós Tibor alpolgármesternek, Szirák Marina Hatósági irodavezetőnek és Porosné Pataki Anikó Pénzügyi és Gazdasági irodavezetőnek.

Részletesebben is fogunk írni a későbbiekben a két pályázatról.