Gondolkodó, Gondolkodás, Személy, Ötlet, CsodálkozóAz adófizetési határidő után, hogyan ellenőrizhetem le – elektronikusan – aktuális számlaegyenlegemet, adófizetésem teljesítését?

Gazdálkodó szervezeteknek, közte az egyéni vállalkozóknak immár több éve kötelező a helyi adóügyek elektronikus úton történő intézése. Az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek pedig választhatják az elektronikus ügyintézés lehetőségét. 

Az ügyfélszolgálatunk személyes felkeresése helyett – különösen a veszélyhelyzet idején – célszerű önkormányzatunk online szolgáltatásit igénybe venniük. 

Az E-önkormányzat portál az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Nem természetes személy nevében történő ügyintézés esetén az eljáró személynek KAÜ-azonosítással kell bejelentkeznie. Az E-önkormányzat portálra https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  nem kell regisztrálnia, első látogatáskor, a BEJELENTKEZÉS gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait.

Az E-önkormányzat portállal kapcsolatos tájékoztatót https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato  itt tekintheti meg. Többek között itt arról is tájékozódhatnak, hogy miként lehet lekérdezni az aktuális adószámla egyenleget, illetve hogyan tudják elektronikusan befizetni helyi adókat az E-önkormányzat portálon? Erről részletesen https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adok_dijak_illetek  itt olvashatnak.

Az E-önkormányzati portál minden adózó számára elérhető, itt a nap 24 órájában és a hét minden napján megvalósulhat a helyi adófizetési kötelezettségek on-line lekérdezése és online bankkártyás fizetése. 

További információkat honlapunkon a https://www.pilisborosjeno/hu/adougyek , illetve telefonon (26) 336-028 vagy e-mail- en ado@pilisborosjeno.hu  címen kérhetnek az adózók. 

A Pilisborosjenői Polgármesteri Hivatal Adóhatóság arra kéri Tisztelt Ügyfeleit, hogy a következő hetekben elsősorban elektronikus úton, e-mail-ben, illetve telefonon lépjenek kapcsolatba munkatársainkkal.

 

Pilisborosjenő, 2021. április 12.

 

Pilisborosjenői Polgármesteri Hivatal Adóhatósága