Pest vármegyében helyenként akár 40-50 centi hó esett, a nagyon vizes hó jelentős súlyától leszakadt elektromos vezetékek sokasága, áramkimaradás, internetkimaradás, vízszolgáltatás részleges kimaradása és a kidőlt fák miatt járhatatlan utak vannak Pilisborosjenőn és környékén is, így elsősorban a nagy átmenőforgalommal bíró, meredek utak vannak/lesznek először kezelve, miután a tűzoltóságot, katasztrófavédelmet kisegítettük, hogy tartalékautóikkal is el tudjanak járni mindenhol, ahol prioritás, ahová sürgős hívást kaptak.

 

Piliscsaba városgondnokságához hasonlóan egyik beavatkozó járművünkön sajnos nekünk is volt ma délelőtt egy tolólap törésünk, és átmenetileg egy beavatkozó jármű tudott dolgozni, amíg a kollégák meg tudták hegeszteni az eltört alkatrészt.

Köszönöm mindenkinek, aki az időjárási és útviszonyoknak, járműve felszereltsége és saját vezetési tapasztalata alapján választja meg a közlekedés módját, ha az feltétlen szükséges!

Abban biztosak lehetnek, hogy mind a Pest Vármegyei Közútkezelő, mind a Falugondnokság munkatársai azon dolgoznak, hogy az utak hazajutásra alkalmasak legyenek. Megnyugtatok mindenkit: „ellenzéki utcák” és hasonló őrültségek nem voltak és nem lesznek, de először az átmenőforgalmú és meredek utcák kaptak, kapnak prioritást.

A járdák járhatóságát azon ingatlanok használóinak kell biztosítaniuk, akik előtt van az adott járdaszakasz.

Tömöri Balázs polgármester