A lomokat elvihetjük a hulladékudvarok egyikébe. A szelektív gyűjtőpontok zavartalanul üzemelnek, de változás, hogy július 1-től Magyarország minden hulladékudvara minden Magyarországon lakcímmel rendelkező magánszemély számára hozzáférhető, azaz nem csak a lakcím szerinti hulladékudvart vehetjük igénybe – olvasható a MOHU oldalán.

Országszerte számos hulladékudvar működik, ezek listája nyitvatartási ideje ezen a linken érhető el.

Hozzánk legközelebb a pilisvörösvári Depónia és a III. kerület Testvérhegyi úti telep van. Az utóbbiban leadható hulladéktípusok az alábbi linken érhtőek el.

Néhány fontos szabály:

  1. A lomokat előzetes időpontfoglalás után lehet leadni. Összetételükre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, amelyek az akciók alatt leadható lomokra.
  2. Alkalmanként maximum 150 kilogramm adható le, egy évben maximum 1200 kilogramm.
  3. A rakodás a hulladékot leadó dolga.
  4. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át.
  5. Korábban csekkel vagy társaságházi lakos esetén a közös képviselő igazolásával kellett igazolni, hogy fizetjük a hulladékszállítási díjat. 2023. július 1-étől ezt már nem kell igazolnunk.
  6. Az udvarokba csak személyautóval lehet behajtani.

Egyes udvarokban sittet is fogadnak, de csak szigorú szabályok betartása mellett (például zsákolva).

zöldhulladékhoz korlátozott mennyiségben gyűjtőzsák vásárolható.  Illegális hulladéklerakásnak minősül a hulladékok lerakása az udvarok környékén a nyitvatartási időn kívül. Biohulladék leadási lehetőségek listája ezen a linken érhető el. Hozzánk legközelebbi lehetőség:

Ziegler István ev. Pilisvörösvár 2085 Szent László u. 1/B.

január 7.- február 1. 7:00-16:00

február 2.-december 1. 7:0017:00

december 2.-december 20. 7:00-16:00 szo: 7:00-13:00

A fémhulladék leadására is kijelölt helyek vannak, az országos lista ezen a linken található.

Feleslegesség vált ruházati cikk és háztartási textilia leadási lehetőségek ezen a linken érhetőek el. Hozzánk legközelebb a Budakalász, Lupa-szigeti út 2. szám alatt és a Testvérhegyi úti telepen van konténer.

 A roncsautóknál is hasonló a helyzet, azokat ezen a linken található átvevőhelyeken lehet leadni.

2023. októbertől a forgalmazók kötelesek átvenni használt gumiabroncsokat. Hozzán legközelebb a Depónia veszi át Pilisvörösváron. Budapesti hulladékudavrok közül az alábbiak veszik át: https://www.fkf.hu/gumiabroncs. 

Minden esetben érdemes a hulladék leadása előtt tájékozódni az adott átvevőhelyen érvényes szabályokról, nyitvatartási időről, a mennyiségekről.