Az elmúlt hetekben Horváth Zoltán vadász többször is bejárta a Fürdő közben azt az elhanyagolt telket, ahol két anyakoca vackot készített és malacaik születettek. Kérte a környéken lakók türelmét, ugyanis a kocák nem mennek el a területről, amíg nem vagy nem zavarják meg őket, vagy amíg maguktól el nem mennek, amikor a kicsik megnőttek. Most hogy a malacok már nagyobbak, több lehetőség rendelkezésre állt, de a kilövéssel és a csapdába ejtéssel nem szeretnének élni. Ugyanis megoldható az is, hogy kitereljék őket a vár felé. Ehhez először be kell őket terelni a Mózer árokba, és onnan a levendulás mellett el a Teve szikla felé. Ehhez le kell zárni a játszótér környékét, elállva a bevezető utcák alját. Gondoskodni róla, hogy a Faló ne legyen nyitva, és ne játsszon senki a játszótéren, focipályán, és autókat se hagyják ott parkolva, az ijedt állatok kárt tehetnek bennük. Ezért fordulunk a lakossághoz és turistákhoz az alábbi kéréssel:

2022. június 9-én csütörtökön este 19 órától – várhatóan 21 óráig – se gyalog, se autóval nem lehet a képen látható területre bemenni és ott tartózkodni. A forgalomirányításban, lezárásban a polgárőrök és a körzeti megbízott is segíteni fogja a vadászt. Ne ijedjenek meg, de az állatok terelésénél riasztó lövések leadására is szükség lehet.

Kérjük továbbá a lakosságot, hogy az árokban – és a faluban máshol se – ne halmozzanak fel komposzttárolókon kívül zöld hulladékot, gyümölcs maradékot, mert vad etetésnek minősül. A Mózer árok azért is biztosít jó életteret nekik, mert nyugodt a légköre, lehet benne dagonyázni is és nagyon sok az ott elhelyezett illegális hulladék, mely mindenhol szabálytalan, de a védettség alatt álló árokban különösen.

Köszönjük az együttműködést!