Év vége a Családsegítőnél

Hamarosan itt a karácsony, az egyik legszebb időszaka az évnek. 

Idén is szeretnénk meglepni családjainkat egy-egy élelmiszercsomaggal, ami megkönnyíti az ünnepi menü elkészítését. Az induló tőkét ehhez a Szent Márton Waldorf iskola biztosította, akiktől megkaptuk októberi vásáruk bevételének egy részét, 66.500 Ft készpénzt. Egy kedves ismerősünk pedig 30.000 Ft készpénzt adott ugyanerre a célra. 

Kérem, hogy segítsék a további csomagok elkészülését a 2097 Csoport Egyesület MagNet Bank 16200223-10154337-es számlaszámára történő utalással, vagy adományozhatnak a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál készpénzben. Minden befizetésről átvételi elismervényt adok, és ennek alapján munkáltatóm ellenőrzi a pénzek felhasználását. Szívesen fogadunk a Waldorf iskola által megkezdett csomagba tartós élelmiszereket is.

November folyamán meg fogom keresni a pilisborosjenői vállalkozókat, hogy a tavalyihoz hasonlóan azoknak is tudjunk tűzifaadományt küldeni, akik a szociális tűzifakeretből az egy főre jutó jövedelem alapján kimaradtak, de akiknek mégis nehézséget okoz az egész éves tüzelő kifizetése. Biztosan nem jutok el mindenkihez, de nagyon köszönöm, ha ennek ellenére is segítenek nekünk.

December 9-én szombaton 16 órakor a Reichel József Művelődési Ház szervezésében jótékonysági koncert leszt, melyen a hagyományokhoz híven remélhetőleg neves előadók színvonalas műsorát hallgathatjuk meg. Köszönjük Jávor Csabának és Lovag Melindának, hogy számos feladatuk mellett rengeteg energiát fektettek a szervezésbe. 

Egyszemélyes szolgálatunknál a szabadság/betegség alatti helyettesítést az önkormányzat igazgatási ügyintézője látja el. Szociális ügyekben, települési támogatásokkal kapcsolatban hívják az önkormányzatnál Győri Katalint, a +36305997616-os számon. Gyermekek veszélyeztetése, bántalmazása kapcsán, sürgős esetben keressék a Pilisvörösvári Család- és Gyermekjóléti Központot! +36302280249. Hétvégén és munkaszüneti napokon hívhatják a +36309773605-ös ügyeleti számot. Legközelebb a két ünnep (karácsony és újév) között lesz ügyfélfogadási szünet. 

A pékáruadomány osztását mindig megszervezzük, és az ajtóra kiírjuk a tudnivalókat. Kérem, figyeljék a kiírásokat és a Facebook oldalunkon a bejegyzéseket, mert sokszor a gyámhivatali tárgyalások is ügyfélfogadási időben vannak.

Pszichológusunk ebben a lapszámban a krízis helyzetek kezelésének lehetőségéről, a segítségkérés fontosságáról és az egymásra figyelés jótékony hatásáról ír. Életeseményekhez, változásokhoz kapcsolódó kríziseket (ezeket a szakirodalom normatív kríziseknek nevezi) mindenki átél élete folyamán többször, de olyan krízisek is nehezíthetik életünket, melyek nem mindenkivel történnek meg szükségszerűen (akcidentális krízisek). Ilyen lehet jellemzően egy közeli hozzátartozó halála. A kríziseket sikeresen feldolgozva akár egy magasabb fejlettségi szintre is juthat a személyiség. Nagyon fontos ezekben az esetekben, hogy a szenvedő ember segítséget kérjen és kapjon a környezetétől. Figyeljünk egymásra és kérjünk segítséget, ha nekünk van szükségünk rá! 

Mindenkinek nagyon szép, békés, vidám, nyugalmas karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!

                                                             Klinger Magdolna szolgálatvezető