Falunk mellett is elhalad a Kéktúra, ezért szeretettel várják a lakosokat a kéktúrázás napjára! Regisztrálni szeptember 1-től lehet majd, az esemény maga – Kéktúra szakaszok közös bejárása – október 15-én lesz.
Keresnek olyan gyakorlott, helyi természetjárót, aki szívesen koordinálna egy 50 fős csoportot a rendezvényen. Jelentkezni az alábbi címen lehet: kekturazasnapja@kektura.hu.
Lehetőség van arra is, hogy helyi vállalkozók megjelenjenek az esemény oldalán támogatóként, ídézzük a szervezők levelét:
„A túranap színesítésére és a magyarországi települések, tájak, közösségek jobb megismerésének elősegítésére szívesen veszünk túrázáson kívüli, azt kiegészítő programötleteket, javaslatokat is. Örömünkre szolgálna, ha helyi természeti, kulturális, közéleti érdekességek rövid bemutatásával is gazdagíthatnánk az országos rendezvényt. Amennyiben az egész napos túrák után, előtt vagy közben a túracsoport részére plusz információt, szellemi vagy fizikai frissítőt tudnak ajánlani és/vagy biztosítani, azt (és annak szolgáltatóját) plusz vonzerőként és tematikaként megjelenítjük a rendezvény honlapján, az adott túra leírásában. (pl. étel-ital kóstoltatás, szakvezetés, érdekes helyi, természetjárást kedvelő emberek bemutatása stb).”