Páratlan összefogás a szabadidősport területén a Fitt Pilis-Dunakanyar Közösség által!

Ha a sportos életmódról és a csodálatos természeti környezetről beszélünk, nehéz elmenni a Pilis-Dunakanyar régió mellett, amely most bebizonyította, hogy Magyarország legsportosabb vidéke. 2023.május 31. a Kihívás Napja. A Fitt Pilis-Dunakanyar Közösség egyedülálló összefogással megmutatta összetartó erejét és a sport iránti elkötelezettségét. 12 településen 77 mozgásos esemény várta a résztvevőket. Ezen a napon több ezer regisztrált szabadidősportoló mozgott egyszerre, egyként, egy vidám összetartó közösség tagjaként, így elmondható, hogy ez a legsportosabb régió az országban. Felemelő érzés volt látni a mosolygó arcokat és a sokszínű csapatokat közösen mozogni. Együtt sportolt a bölcsődés, óvodás, iskolás, felnőtt és idős. Nem számított az életkor vagy a mozgási nehézség, betegség. Mindenki megtalálta a számára ideális mozgásfajtát. A kihívás napi Fitt Pilis-Dunakanyar eseménysorozatban résztvevő települések: Budakalász, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád. A Pilis-Dunakanyar régió ugyan a sport szerelmeseinek paradicsoma, de dicséretet érdemel a lenyűgöző sportkultúrájáért és az itt élők elkötelezettségéért. 

Külön köszönet illeti a Kihívás Napi rendezvénysorozat sportesemény szervezőit, lebonyolítóit és az adminisztrációban résztvevő munkatársakat, nevezetesen Fodor Eszter, Muránszky Csilla, Pilisborosjenői Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Pilisborosjenő Önkormányzat, Tollas Ágnes. 

A Fitt Magyarország Alapítványnál a kihívás napját követően is azon dolgozunk, hogy a Pilis-Dunakanyar régióban minél többen mozogjanak minden nap. A Fitt Pilis-Dunakanyar Program célja a lakosság megszólítása új és régi mozgásos programok, lehetőségek bemutatásával a sportban résztvevő állami és civil szervezetekkel való összefogással, közös programok szervezésével. Mozogjunk minden nap együtt! Hajrá Fitt Pilis-Dunakanyar!

Nagy Márta

elnök

Fitt Magyarország Alapítvány,”