Már majdnem kész a templom, a munkálatok a jövőben a beltérben folytatódnak. Wilheim Péter atya beszámolója a renoválásról.

Közös kincsünk, Templomunk tornya, már messziről láthatóan csillog-villog. Nagyon sokatoktól hallottam, hogy milyen szépen újult meg kívülről a Templomunk, ezúton is köszönöm a visszajelzéseiteket. Nekem is öröm volt nézni a különböző munkafolyamatokat, ahogyan a szakemberek keze alatt szépen, varázslatosan szépült a templom, és hosszú álmodozás után végre méltó külső kinézetet nyert.

Csodás volt olyan apróságot is észrevenni, mint pl. a toronyóra mutatóinak végére formált angyalok. Időkapszulát helyezhettünk el a kereszt alatti gömbben, egészen fent a toronysisak tetején. Izgalmas volt látni, hogy az új színezéssel milyen barátságossá, egyben karakteressé formálódtak a falak. Megújult a villámhárító- rendszer, korszerűsödött a látható és rejtett vízelvezető-rendszer is. Az újabb technikának, jobb minőségű anyagok felhasználásának köszönhetően, illetve a falak injektálásával sikerült egy régóta húzódó problémát megállítanunk. Remélhetőleg már nem fog leperegni a festék, szárazak maradnak a falak. Nagyon sok apróság megújulása talán fel sem tűnik már a szemünknek (kőpárkányok, kőgömbök, ajtó kőkeretei), azt sejteti elkészült a mű.

Ám belül még nem kis munka van hátra. A feltárás során ugyanis váratlan módon kiderült, hogy a Templom elektromos hálózata tűz-, baleset- és életveszélyes. Ez jelentős, előre nem tervezett plusz költséget jelent, és késlelteti a munkálatokat. A felmerült anyagi költség jelentős részét Bíboros Atya rendelkezésünkre tudja bocsátani, ám köszönettel fogadjuk a helyből felajánlott segítő adományokat is. Célunk, hogy mielőbb nekiláthassunk Templomunk belső takarításának és újra az Isten házába hívjon minket a zengő harang. Bízom benne, hogy mihamarabb visszatérhetünk otthonunkba, és Templomunk ismét megtelik Istent dicsőítő imádsággal.

ELÉRHETŐSÉGEK:
2096 Üröm, Fő utca 47.
Tel.: (+36) 26 950 879
IRODA SZOLGÁLATI IDŐ:
Hétfő, Péntek: 16-18 óra;
Szerda: 9-12 és 13-16 óra

TEMPLOMUNK FELÚJÍTÁSÁRA SZÁNT ADOMÁNYAIKAT hálás köszönettel vesszük az Ürömi Takarékszövetkezet erre szolgáló külön számláján: 65700093-50090604.