Az elmúlt hetekben is sok állat megszökött vagy gazdátlanul kóborolt Pilisborosjenő utcáin. Így talán segítségül szolgálhat az információ, miszerint 2020. január 1-től az eddigiekkel azonos feltételekkel vállalja a gyepmesteri, illetve állatmentési feladatokat az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány. A 2019 decemberében lejáró szolgáltatási szerződést határozatlan időre újrakötöttük. A szerződés alapján az Állatotthon 24 órás felügyeletet vállal. Telefonos bejelentés alapján bármely nap kiszáll a helyszínre. Heti két alkalommal a települést bejárja, a kóbor állatokat befogja, chip alapján azonosítja, majd szükség esetén a duhajdombi (ürömi) állatmenhelyre szállítja.

Az alábbi esetekben hívják Szűcsné Mércse Adriennt a +36 70 619 9311-es telefonszámon:
– kóbor állat észlelése
– háziállat-tetem észlelése (vad tetem észlelése esetén Izrael Zsolt fővadász értesítendő a +36 20 335 7185-ös telefonszámon)
– kutyatámadás, baleset, kutyaharapás
– elkóborolt háziállata nem érkezik haza

A befogott állatokat az eredeti tulajdonosnak visszaszolgáltatják, amennyiben a chip, az oltás és a költségtérítés rendben van, illetve 14 napig karanténban tartják, amennyiben a tulajdonos nem jelentkezik. A befogott állat a 15. naptól az Állatotthon tulajdonába kerül, oltási program és ivartalanítás után befogadó gazdához adható. Egyedi azonosító és kötelező védőoltás hiányában eb nem adható ki, illetve tulajdonos általi költségtérítés mellett ezek elvégzése kötelező. Fizetés ellenében állati tetem elszállítása, hamvasztása, és az elhamvasztott házikedvenc urnában történő visszaadása kérhető