A tavaszi veszélyhelyzet után augusztus végétől naponta egyre magasabb a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma. Követjük a központi, kormányzati döntéseket, illetve jogi és egészségügyi szakmai javaslatokat is. Újraindítottuk a helyi koronavírus hívást, ahol a faluban lévő intézmények vezetőivel, egészségügyi és jogi szakemberekkel egyeztetjük a teendőket, szükséges lépéseket. Kérdés esetén forduljanak nyugodtan hozzánk a polgarmester@pilisborosjeno.hu emailcímen. A helyzetre való tekintettel több nagyobb rendezvényt is lemondtak a szervezők, a Jazz Fesztet, a Majálist és Szüreti mulatságot, az Oktoberfestet.

Bizonyos szolgáltatások és kisebb létszámú programok – a biztonsági előírások betartásával – azonban megtarthatóak (a szeptember 14-i állapot szerint):

  • A Polgármesteri Hivatal és a Könyvtár helyiségeiben egyszerre 10 nem ott dolgozó, külsős személy tartózkodhat.  Az épületbe csak tünetmentes, egészséges ember léphet be. Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban, maszkban, a földszinten, 2 méteres távolságot tartva történhet – közös érdekünk! A könyvtárba egyszerre maximum egy család léphet be – maszkban.
  • Kérjük, hogy a korábban beltérben tartott szakköröket, klubokat ezután csak kültéren valósítsák meg, amennyiben megtartásukhoz biztosíthatóak a biztonságos körülmények (2 m-es távolság)! Egyéb esetben ezen tevékenységek elhalasztását kérjük a szervezőktől! A mozgásos tevékenységek kültéri megtartásához a régi iskolaépület aszfalt sportpályáját tudjuk felajánlani. Kérjük, hogy egyeztessenek Bozsódi Borbálával a változásokról a bozsodi.borbala@pilisborosjeno.hu e-mail címen. Sportoljanak, mozogjanak a szabadban, erősítsék immunrendszerüket, de a beltéri sportolás helyett inkább a szabadban!
  • Az előadásokat, koncerteket és egyéb alkalmi rendezvényeket lehetőleg kültéren, a megfelelő biztonsági előírásokat betartva rendezzék meg. Amennyiben egy előadás vagy koncert kültéren nem megvalósítható, kérjük, konzultáljanak Bozsódi Borbálával a beltéri rendezvény megtartásának lehetőségéről (aktuális jogszabályok, a rendezvény jellege: interaktív-e, megtartásához szükséges feltételek)!

Bármikor változhat a helyzet a járványügyi helyzet fokozódásával, kérjük, kövessék a pilisborosjeno.hu holnapot az információkért!