A 2020 júniusában lezúduló villámárvíz óta a Tücsök utca ÉNy-i, Solymár felé eső vége lezárt. Az útszakasz felújítására az önkormányzat sikeresen pályázott, így 35,646 millió forintos támogatással, plusz 10 százalék önrésszel és az érintett szakasz vízelvezetésének saját költségvetésből való finanszírozásával a tervek szerint 2021 december 1-ig megvalósul a szakasz felújítása. Annak eldöntése érdekében, hogy a helyreállított útszakaszt milyen forgalmi renddel adjuk át a forgalomnak a Külső Településrészek Bizottsága kérdőíves felmérést végzett az utca lakói körében. A felújítás után a válaszadók 42,5%-a annak örülne, ha csak célforgalmú behajtással lehetne használni az utcát, míg 32,5%-uk azt támogatja, hogy az utca maradjon lezárva, csak gyalogos és kerékpáros forgalom számára átjárható. Apáti Szabolcs, körzeti megbízott rendőr elmondta, hogy ez a korlátozás nem jelent valódi megoldást arra, hogy visszaszorítsa az utcát egérútként használó autósok számát, így az önkormányzat a lakosokkal közösen kereste tovább az ideális megoldást. 

A péntekre összehívott fórumon az önkormányzat részéről Komlós Tibor alpolgármester, és Antonovits Bence, a Külső Településrészek Bizottságának elnöke ismertette a megjelentekkel az előzményeket, és a várható megvalósítási folyamatot. A tervezők, Zalán Ákos és Blézer Márta felvázolták a tervezett út műszaki paramétereit és az általuk készített három forgalmi rend javaslatot, melynek alkalmazhatóságáról, gyakorlati betartathatóságáról Apáti Szabolcs körzeti megbízott rendőr, és Katona Dávid közterület felügyelő osztotta meg tapasztalatait. A projekt műszaki ellenőre, Herbály Attila elmondta, hogy az a cél, hogy még az idei évben befejeződjön a kivitelezés, de kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat, hogy ez tavaszra csúszik.

A forgalmi rend javaslatok kapcsán kialakult beszélgetés eredményeként a fórumon megjelentek egy fő kivételével azt javasolták, hogy az útszakaszra kerüljön személygépjárművel behajtani tilos tábla idősávok megadásával, kivéve engedéllyel, azaz a reggeli órákban a Bécsi útról felfelé, az esti órákban a Bécsi út irányába, lefelé kerüljön korlátozásra a forgalom, helyi lakosok azonban a korlátozás alá eső időszakban is behajthatnak. Ez a tábla megengedi továbbá a korlátozott időszakban kerékpárral illetve motorkerékpárral a kétirányú forgalmat.

A végleges forgalmi rend javaslatot az önkormányzat fogja meghozni a beérkezett vélemények alapján, melyet az illetékes hatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bírál majd el.