1. Befejeződött a közvilágítás kiépítése – a próbaüzem alatt már látható volt, hogy miként fog működni. A műszaki átadás sikeres volt, most a szolgáltatóra várunk, hogy befejezzék az adminisztrációt és felkapcsolják véglegesen a lámpákat. 
  2. Elbírálás alatt az út és felszíni vízelvezetés tervezői felhívása: a beérkezett 3 ajánlat elbírálása várhatóan néhány héten belül befejeződik.
  3. Az év során többen is szerződést kötöttek az Önkormányzattal, volt aki a jelzálog levétele miatt a teljes összeg befizetésével és az osztatlan telkeinek leadásával, volt, aki az osztatlan telkének megtartása (de a területi belüli szabad elhelyezése) mellett. Így az osztatlan telkek helyzete is lépésről-lépésre egyre tisztább lesz, bár itt még mindig sok a kiváró tulajdonos.
  4. Mostanra egyértelmű lett, hogy amíg az osztatlan telkek nincsenek az Önkormányzat tulajdonában (eltekintve 1-2 nagy területet birtokló tulajdonostól, akikkel megállapodunk), addig nincs értelme a további szerződéskötéseket erőltetni és minél több pénzt beszedni, mert az osztatlanok fejlesztésbe vonása nélkül nem tud megvalósulni a rendezés, az út és a felszíni vízelvezetés kialakítása. 
  5. Az mindenképpen belassította a folyamatot, hogy a VKT megnyerte az egyik jogalap nélküli gazdagodás pert, ami jogerőre is emelkedett, 3 millió Ft fizetési kötelezettséget eredményezve az érintett tulajdonosnál. Azon dolgozunk, hogy a VKT-val megállapodjunk abban a tekintetben, hogy ha valaki szerződést köt velünk, akkor garantáltan megszűnjön a peres fenyegetettsége. 
  6. Találkoztunk több olyan tulajdonossal is, akik eddig nem fizettek a VKT-nak, és igyekeztünk elmagyarázni a koncepciónkat. Várhatóan még kellenek ilyen találkozások, de az alap irányokat sikerült tisztázni, és különösen az osztatlan közös telkek vonatkozásban számíthatunk az együttműködésükre.

Dömötörfy Zsolt, Bubik Szabolcs, Antonovits Bence, Vass László, Mihálffy Attila 

Fenntartható Fejlődés és Településfejlesztési Bizottság