Az előző lapszámban meghirdetett lehetőséggel az alábbi képviselőjelöltek és polgármesterjelölt élt:

 

FÜGGETLEN EGYÉNI KÉPVISELŐJELÖLT:

Nagy-Győri Katalin

Mérnök, több évtizedes nagyvállalati irányítási tapasztalatokkal rendelkező köztisztviselő a III. kerületben, kommunikációs, valamint lobbi- és marketing-kommunikációs projektvezető és természetesen családanya, nagymama.

Tisztázni kell a minden nyáron bekövetkező vízhiány okait, az egykori „M0-ás-alagút, az azt elkerülő út és a „kátyús, erdei földút” problematikáját, a kövesbérci és a malomdűlő lakóparkok ügyét, vagyis a két, már közszájon forgó, de nem eléggé kommunikált lakópark építését, amely potenciálisan a magánprofitot, a magánérdeket helyezi szembe a pilisborosjenői lakók érdekeivel, a zöldterületek esetleges csökkenése körüli mende-mondákat, a tömegközlekedés kérdését, a Bécsi úti járda hiányának okait. Az emberek bevonásával tisztába kell tenni ezen problémák felszámolásának sorrendjét. Hogy mi a prioritás. És fokozatosan meg kell oldani azokat. A falu lakóival együtt kell gondolkodni, be kell vonni a tettrekész embereket a számunkra legjobb megoldások kitalálásába és megvalósításába. A kulcsszó: az együttműködés. Kiterjedt kapcsolatrendszerem segítheti ezen gondok orvoslását, sőt, finanszírozását. 

8 éve lakom Jenőn. 

SZERETEM JENŐT.

Csodálatos falu. Tegyük még élhetőbbé!

Megválasztásom esetén minden tapasztalatomat, s kapcsolatomat latba vetem azért, hogy az itt élők életminősége javuljon.

————————————————————————————————————————-

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET POLGÁRMESTERJELÖLTJE:

Tömöri Balázs

1975-ben születtem, földrajz-angol szakos tanár a végzettségem. Fenntartható világot vizionáló civil szervezetekben dolgoztam közel 20 évet, előbb a Hulladék Munkaszövetségnél, majd a Greenpeace magyar szervezeténél. A 2019-2024 közötti időszak polgármestereként jelentős tapasztalatra tettem szert és tanultam a faluról, az emberekről, a vezetésről. Elégedettséget és hiányérzetet egyszerre érzek: számos előrelépés történt faluvezetésünk alatt, de pár dolgot másként csinálnék, ha lenne rá lehetőség, s mivel sok nem várt kihívás miatt több tervünkhöz hozzá sem tudtunk kezdeni – ezért döntöttünk úgy társaimmal, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon is megméretjük magunkat a 2097 Csoport Egyesület jelöltjeiként.

Feleségemmel, Zitával, és két fiammal, Bercivel és Petivel közel 8 éve költöztünk Pilisborosjenőre a szemközti Hármashatár-hegyről, Óbudáról. Ott megéltük azt, hogy a korábban hangulatos, gyümölcsfás-szőlős kertvárosi rész sűrűn beépült és a kétségkívül korszerű, de ugyanakkor sivár, kis zöldterületű, új építésű társasházak gombamód elszaporodtak. 

Pilisborosjenőn egy helyi kőfaragó saját lányának épített, közel 100 éves, csodálatos házába szerettünk bele: Karola néni régi, buszfordulónál álló háza lett új otthonunk. Nagyon jó itt lakni, a falu központjában, annak minden előnyével és hátrányával együtt, egy régi kőházban, két kőkemény önkéntes tűzoltó mellett. Örülök, hogy itt élünk, nagyon szeretem!

A 2097 Csoport Egyesület alapító tagja vagyok, itt is nagyon sok pozitív, zsákfalunk értékeiért aktívan tenni akaró embert ismertem meg. A 2019-2024 közötti ciklusban a 2097 Csoport Egyesület jelöltjeiből álló képviselőtársaimmal, a hivatali és intézményeinkben, a Falugondnokságon dolgozó kollégáimmal sokat tettünk a természeti és kulturális értékek megóvásáért, a helyi emberek, közösségek és gazdaság támogatásáért, a pozitív közhangulat megteremtéséért. Személyes példamutatással, a meglévő adottságok, erőforrások és a menetközben felmerülő lehetőségek kihasználásával, mozgósítással, a falubeliek tenniakarására, szélesebb körű összefogásra építve.

Meggyőződésem, hogy a közösség által jóváhagyott hosszútávú stratégia mentén, az az alapján készült tervek nyomán, a helyben élők széles kapcsolatrendszerére, szakmaiságra építve, az érintettek véleményét figyelembe véve jól vezethető a falu, erre van az előre!

Érzékelhető, hogy a kis településeken egyre inkább felértékelődik a közösségi összefogás, az alulról jövő kezdeményezések, az önkéntesség, a fontos ügyekben való személyes részvétel.

Képviselőjelölt társaimmal együtt megköszönöm, ha aktivitásukkal, segítő szándékkal, pozitív tenniakarással segítenek, támogatnak bennünket és a jövőben is aktívan tesznek a faluért, az itt élő lakosokért és közösségekért!

Tudják: “Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen!” 

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Dr. Zádor István

1979-ben születtem. Feleségemmel és két gyermekünkkel (Zalán és Nimród) 8 éve élünk Pilisborosjenőn. Egerben és Budapesten nőttem fel, és a BME-n szereztem a mérnöki és a közgazdász végzettségeimet.  20 éve dolgozom az első munkahelyemen, melyet mára résztulajdonosként vezetek is. Az ivóvíztisztítás és a speciális fémalakítások területein tevékenykedő vállalkozásaimban ügyvezetői, gazdasági vezetői és kutató mérnöki munkakörökben dolgozom. Egész életemben vonzott a falusi élet, a kertészkedés, az önellátásra törekvés és a túrázás. Ezen kívül nagyon szeretek sportolni, főként a labdajátékokat és a hegyikerékpározást kedvelem.

Nagyfiam 2013-ban kezdte a faluban az általános iskolát, ami elindította családunk falubeli integrálódását. Nagyon megkedveltük a szülői közösséget, a majálisokat, a falu hangulatát, a természet közelségét, így hát 10 évvel ezelőtt építkezésbe fogtunk.

Ezt követően a 2097 Csoport Egyesület adott keretet ahhoz, hogy közösségi projekteken keresztül visszaadjak valamit a falunak, majd 2019-től lehetőséget kaptam arra is, hogy a pénzügyi bizottság külsős tagjaként segítsem a hivatal és a KT munkáját önkéntesként. Sok dologban sikerült előrelépnünk, de a következő ciklusban már hatékonyabban fogunk tudni működni, és várhatóan látványosabb projektekre is lesz időnk. Az előttünk álló ciklusban a műszaki bizottságot ill. egy műszaki tanácsadó testületet szeretnék életre hívni, aminek része a közösség intenzívebb bevonását célzó nyilvános és rendszeresen frissülő projektlista lenne.

Szeretném, ha gyermekeim egy olyan faluban élhetnének, ami a közösség és a természet erőforrásait optimálisan felhasználva, fenntarthatóan működtethető.

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Nagy Ernő

Közgazdászként végeztem 1998-ban, majd egy évig NSZK-ban éltem. Ezután kisdoktori, tavaly pedig PhD tudományos fokozatot szereztem.  30 éve egy német-osztrák többségi tulajdonú lakástakarékpénztár felsővezető munkatársa vagyok. Jól beszélek németül és angolul. 4 felnőtt gyermekünk van.

Itt élő barátaink unszolására 2014-ben költöztünk a Szt. Donát utcán épített házunkba. Hamar elvarázsolt minket a falu sajátos hangulata, a Nagy-Kevély, a színes közösségi élet, melybe kezdettől bekapcsolódtunk, és sikerült barátokat is szerezni általuk. A 2097 Csoport Egyesület munkájában már alapító tagként is részt vettem.

Képviselőként több évtizedes szakmai tapasztalataimat, a megszerzett pénzügyi, irányítási és működtetési ismereteimet szeretném hasznosítani Pilisborosjenő még élhetőbbé tétele érdekében. Egy olyan településért szeretnék dolgozni, ahol a hivatal a lakosok érdekében végzi munkáját, a helyi közösségek pedig tudással, információkkal is hozzá tudnak járulni a közös céljaink eléréséhez.

Fontos kialakítanunk közép- és hosszútávú tervezhető települési forrásainkat, bevételeinket. Meggyőződésem szerint az elkövetkező években egyre fontosabb lesz a természeti környezetünk megóvása, a beépítések elkerülése, a helyi kistérségi erőforrások kialakítása és összekapcsolása, a helyi megoldások alkalmazása, az aktív helyi közösségek bevonása, a helyi gazdaságok megerősítése. Ebben az újonnan megválasztandó képviselőtestület a változások motorja és támogatója lehet. A közös cselekvésünk a hosszútávú jövőnk alapja, ami egyedivé, élhetővé, szerethetővé teszi a jövőben is Pilisborosjenőt. Ehhez kérem megtisztelő támogatását!   

 

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Szabó Alexandra

Szabó Alexandra vagyok, 1980-ban Budapesten születtem, de gyermekkorom nyarait vidéken, a rokonoknál töltöttem, ami erős kötődést alakított ki bennem a falusi élet iránt. Családommal 14 évet Ürömön éltünk, majd 6 éve költöztünk Pilisborosjenőre.

Több szakmám van, nagyon szeretek folyamatosan tanulni, fejlődni és ismereteket szerezni. 20 éve dolgozom a reklámiparban, 5 éve a saját vállalkozásomat vezetem.

Szeretek mozogni, főzni, táncolni, és igazi közösségi lélek vagyok. Az emberekkel való kapcsolatépítés és a közösségi szolgálat mindig is fontos volt számomra. Rendszeresen veszek részt különböző közösségi programokban, mint például szemétszedés, ároktisztítás vagy kerítésfestés az iskolában.

Képviselőként az évek során szerzett projektmenedzseri tapasztalataimat szeretném felhasználni a falu fejlesztésének érdekében.

Célom, hogy a közösségünk még jobb hely legyen, és szeretnék jó példával elöl járni, motiválni az embereket, hogy vegyük kézbe a saját ügyeinket. Falunknak sajnos korlátozottak az anyagi lehetőségei, ezért abban látom a megoldást, ha összefogunk és a közösség erejével oldunk meg olyan feladatokat, amelyek mindannyiunk számára fontosak.

Szeretném átadni a bennem lévő elkötelezettséget és lelkesedést, amit én érzek a közösségünk iránt. Szeretnék egy olyan faluban élni, ahol mindenki otthon érzi magát, és ahol az emberek együtt, közösen építik a jövőt.

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Bubik Szabolcs

1977-ben születtem, igazi panelgyerekként nőttem fel az Óbuda – Angyalföld – Kőbánya háromszögben, és a falu csak a hétvégi telket jelentette gyerekkoromban. Feleségemmel viszont egyre húzódtunk kifelé a városból és 2012 óta élünk Pilisborosjenőn 4 gyermekünkkel.

Egész életemben közösségek aktív tagja voltam, vezettem egyesületet, projekteket, alapítottam óvodát és a saját cégemet is vezetem immár 16 éve, ahol csapatoknak segítünk, hogy eredményesebbek legyenek és hatékonyabban működjenek együtt. Emellett amikor csak tehetem, szívesen ragadok szerszámot is, élvezem a fával való munkát, a kétkezi alkotást.

2019-ben azért vállaltam képviselőséget, mert abban hiszek, hogy egy-egy közösségnek, amennyire csak tudja, részt kell vennie a saját sorsának alakításában. Ez egyrészt lehetőség, másrészt felelősség is egyben, amiből helyi lakosként nekem is a képességeim szerint ki kell vennem a részem.

Míg az első ciklusban a figyelmem nagyobb részét vette el az öröklött ügyek megoldása, a következő 5 évben szeretnék olyan területtel foglalkozni, amit személyesen fontosnak tartok:  a falukép, az épített környezetünk rendezettsége, tisztasága, a falu hangulatához kapcsolódó nyugalom és lelassulás megerősítése.

 

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Antonovits Bence Dániel

1992-es születésemtől 2011-ig folyamatosan Pilisborosjenőn, majd 2016-ig fél lábbal a faluban, fél lábbal Gödöllőn és Budapesten éltem, amikor is a szakmám külföldre szólított. Bárhol is laktam azonban hosszabb-rövidebb ideig, mindig Pilisborosjenő volt az a hely, amit otthonomnak tekintettem. 2019-ben hazaköltöztem és letelepedtem szülőfalumban. 

Agrármérnökként végeztem Gödöllőn, ahol a high-tech mezőgazdaságra, ipari élelmiszer- és takarmányrovar-tenyésztésre specializálódtam. Hogy a szakmát kitanuljam, 2016-ban Hollandiába költöztem, ahol kutató-fejlesztőként, majd 2017-től Belgiumban kutató-fejlesztőként és termelésvezetőként dolgoztam Európa egyik legnagyobb tücsökfarmján. A technológiát hazahozva Pest megye első ipari fekete katonalégy pilotüzemének felépítésében és engedélyeztetésében volt vezető szerepem. 

2010 óta számos hazai és nemzetközi civil szervezetben tevékenykedtem, elsősorban környezet- és természetvédelmi, valamint szociális ügyekben. Megalakulásától fogva erősítem a 2097 Csoport Egyesületet. 2019-es megválasztásom óta aktív szerepet töltök be az önkormányzatban. Az első tanácsnoki időszakom alatt az örökölt problémás ügyek megoldásával foglalkoztam, majd 2022-től településfejlesztésre valamint környezet- és vízügyi feladatokra fókuszálok. Célom, hogy a következő ciklusban a klímaalkalmazkodással kapcsolatos elodázhatatlan feladatok nagyobb hangsúlyt kapjanak. Az elmúlt ciklus tapasztalatait kamatoztatva, jól felépített stratégia alapján, a közösség aktív részvételével szeretném ezt a munkát végezni.

Zenészként fafúvós hangszereken játszom, zenekarom a hazai nép- és világzenei szcéna jól ismert szereplője. Emellett aktívan sportolok: a futás és a kerékpározás mindennapjaim részét képezik.

 

A 2097  CSOPORT EGYESÜLET JELÖLTJE:

Dömötörfy Zsolt

1967-ben születtem Zalaegerszegen, 1992 óta élek Pilisborosjenőn. Gimnáziumi tanulmányaimat Szegeden, a Radnóti Miklós Gimnázium országos beiskolázású biológia tagozatán végeztem. Ezt követően Budapestre kerültem az ELTÉ-re, ahol előbb biológia-kémia tanári, később biológusi tanulmányokat folytattam, emellett a családi vállalkozásban gazdasági és pénzügyi területen segítettem be, sok olyan hasznos tudást és tapasztalatot szerezve, amit később vállalkozóként tudtam kamatoztatni. Az egyetem elvégzését követően pilisborosjenői székhellyel céget alapítottam, jelenleg is ennek a cégnek a keretein belül dolgozom. Idestova lassan 20 éve elsősorban egészségügyi és tudományos kommunikációval továbbá online marketinggel foglalkozom, fejlesztői és tanácsadói minőségben. 

A 2097 Csoport Egyesület alapító tagja vagyok, a 2019-es önkormányzati választásokig az egyesület elnökeként tevékenykedtem. 2019-től vagyok önkormányzati képviselő, a településfejlesztési bizottság elnökeként és a pénzügyi bizottság tagjaként sokat dolgoztam a falu öröklött problémáinak megoldásán, elsősorban a fejlesztési területek ügyeire fókuszálva. Noha még számos operatív feladat van hátra, de az érintett fejlesztési területek lezáratlan, vitás vagy az önkormányzat számára hátrányos ügyeit mostanra sikerült világos keretek közé helyezni és irányba állítani. 

Az elmúlt évek megrázkódtatásainak fontos tanulsága, hogy a problémák a legváratlanabb formában jelentkeznek, így lehetetlen rájuk maradéktalanul felkészülni. Meggyőződésem, hogy a jövőbeni kihívások sikeres kezelésének kulcsa az erős, összetartó, egymást támogató közösség. Ha ez adott a településünkön, akkor minden – most még akár nem is sejthető – kihívással eredményesen tudunk majd megbirkózni. Az előttünk álló ciklusban hangsúlyosan szeretnék ennek érdekében tevékenykedni.