Lehet, hogy a nyár sok helyen csak uborkaszezon, nem így van ez a helyi sváboknál, ahol felújításokon, pályázatokon és különböző színes programokon gondolkoznak. Szegedi Ferenc elnök írása.

Pilisborosjenő Német Nemzetiségi Önkormányzata 1.300.000 Ft támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapítvány Zrt. pályázatán, melyet a Tájház főbejáratának felújítására fogunk felhasználni. Jelenleg a pályázati dokumentumok és igazolások beszerzésén iparkodunk.

Elindultak a Tájházban a Deutschklub Singkreis énekkar próbái, első fellépés szeptemberben várható a nálunk szervezett kórustalálkozón. 2022-ben lesz az énekkarunk alapításának 40. évfordulója, amit szeretnénk méltósággal megünnepelni.

Örömmel és tisztelettel tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a „Mi Svábok” című könyv pilisborosjenői változata rövidesen, várhatóan júliusban újra kapható lesz nálunk is kb 12.000 Ft-os áron és hamarosan kiadják német nyelven is.

Július első hetében készülhet el a vállalkozó a Kálvária dombon található keresztek felújításával, a munkálatok 650.000 Ft-ba kerülnek, amit szintén a BGA Zrt alapítvány pályázatán nyertünk. Remélem, hogy mindenki vigyázni fog rájuk, és örömmel fogadja a felújított kereszteket, ha arra sétálnak.

Örömmel tájékoztatjuk a falu lakosságát, hogy a Sváb Tájházunkat július és augusztus hónapokban minden hétvégén látogathatóvá tesszük, terveink szerint szombat és vasárnap délutánonként 15-18 óra között, amikor az önkormányzat képviselői felváltva bemutatják a helyi helytörténeti kiállításunkat, a szobákat és népviseleteket.

Külön örömünkre szolgál, hogy a helybeli Hajnali Sörfőzők minden hétvégén a Tájház udvarában várják majd a kedves látogatókat és érdeklődőket étellel és itallal,tervezünk még helyi borászokkal fröccsteraszt is kialakítani.

A Művelődési Ház szervezésében igyekszünk kulturális és egyéb, a hely szelleméhez méltó kisrendezvényeknek is helyet biztosítani, többek között filmvetítések, zenei és színházi produkciók helyszínének biztosításával, a méltó körülmények megszervezésével. További részletekről a Facebookon értesülhetnek. (Hajnali Sörkert)

A következő, szeptemberi számban remélhetőleg a rendezvényeink nagy sikeréről számolhatunk be, arról, hogy mindannyiunk örömére szolgáltak.