Mit főztek a pilisborosjenőiek az elmúlt száz évben, és mit főznek ma? Hétköznapi és ünnepi ételeinkből melyek kerülnek napjainkban is az asztalra, és milyen régi recept-kincseket őriznek nagymamáink jegyzetei? Állítsuk össze közösen a falu receptgyűjteményét! Várjuk a hagyományos családi recepteket, a bevált konyhai praktikákat, a befőzés és savanyítás helyi fortélyait!

Egyedi füzetekkel szeretnénk mindenkit bátorítani, hogy ragadjon tollat, gyűjtse össze és tegye közkinccsé családi receptjeit, főzéssel kapcsolatos élményeit!

A receptek mellett írják össze milyen főzéssel-sütéssel kapcsolatos közösségi emlékeik, élményeik vannak, amit megosztanának az utókorral, a jövő generációval is! Meséljenek például a kövesbérci bográcsozásokról, főzőversenyekről vagy a süteménysütő versenyekről, kulináris élményekről a Turistaház konyhájából, közösségi rendezvényekről!

Fényképeket is gyűjtünk. Várjuk a főzés folyamatáról és az elkészített ételekről, a helyi éttermekről, vendéglátásban dolgozókról és a falusi gasztro-rendezvényekről készült fényképeket!

A recepteket, élménybeszámolókat és fényképeket mindenki örömére közzétesszük a falu honlapján, és a jövőben tervezzük egy helyi szakácskönyv összeállítását is.

Az elkészült munkákat előzetes bejelentkezés után átvesszük és digitalizáljuk, majd visszajuttatjuk a szerzőhöz.

Füzetet igényelni és az elkészült gyűjteménnyel bejelentkezni Komlós Erzsébetnél a 06-20-274-13-36 telefonszámon vagy a pbjnyugdijasklub@gmail.com e-mail címen lehet. Aki digitálisan szeretné beküldeni a gyűjteményét, kérjük, a megadott e-mail címre küldje el!