Dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere az érintett települések polgármestereivel online egyeztetést kezdeményezett egy lakossági kezdeményezés keretében felmerült  Pilisvörösvár-Budapest kerékpárút ügyében. Az internetes videókonferenciahívásban részt vett dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony és dr. Révész Máriusz kormánybiztos úr és azzal a jó hírrel szolgáltak, hogy a kormány döntése értelmében hazai forrásból biztosítják ennek a remélt kerékpárútnak megtervezését, sőt azóta a tervezői közbeszerzés lebonyolítására kijelölt Magyar Közút Zrt. már meg is kapta a szükséges forrásokat erre.

Ha tervezésre szánt hazai források mellett lesznek uniós források a kerékpárút kialakítására is – ami nagyon valószínű -, és erre a szakaszra is sikerül ebből a keretből támogatást kapni, akkor leghamarabb 2023-ban kerékpározhatunk majd rajta – mondta el dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony, aki jelezte, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy támogassa a környezetbarát közlekedési mód fejlesztését a térségben.  

A héten tartott megbeszélésen a már említett államtitkárok és minisztériumi munkatársak, a megbeszélést kezdeményező dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere mellett részt vett: Kelemen Márta (Üröm alpolgármestere), Dr. Szente Kálmán (Solymár polgármestere), dr. Vajda Sándor (civil kezdeményező), Berencsi Miklós (Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ munkatársa) és a Magyar Közútkezelő Zrt. munkatársai és Tömöri Balázs, falunk polgármestere is. 

Ha az új út megvalósul, akkor nemcsak újabb, biztonságosabb és környezetbarátabb lehetőség nyílik a főváros megközelítésére, de a hétvégén hozzánk látogatók az eddigieknél nagyobb valószínűséggel érkezhetnek kerékpárral is.

A megbeszélésen dr. Révész Máriusz államtitkár úr egyértelműsítette: a tervkészítés sürgőssége miatt a végleges nyomvonalat minél gyorsabban kell kijelölni, melyben a települések képviselői mellett a kerékpáros szervezetek (Magyar Kerékpáros Klub, Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség) mellett a Pest Megyei Közút szakértői is részt vesznek. 

Amint a végleges nyomvonal kialakul, érdemes pilisborosjenői részről megtervez(tet)ni, hogy miként lehessen majd a falu különböző pontjairól ezt a kerékpáros főútvonalat elérni, megközelíteni. Tömöri Balázs polgármester elmondta, hogy javasolni fogja, hogy a 2021-es költségvetésben különítsünk el erre forrásokat, hogy ne azon múljon a pályázati részvételünk, hogy nincsen készen tervünk.