Tisztelt Lakosság!

A héten történt kutyás-lovas baleset következtében kialakult helyzetre tekintettel előrehoztuk a kutyafuttató kialakításáról való gondolkodást. Jelenleg Tömöri Balázs polgármester kérésére Jámbor László főépítész úr vizsgálja át a vonatkozó szabályokat és a szóba jöhető önkormányzati tulajdonú területeket. 

A Pilisi Bioszféra Rezervátum keretében a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal és a Pilisi Parkerdő Zrt-vel eredetileg decemberi aláírásra tervezett, de a koronavírus miatt várhatóan tavaszra csúszó hármas szerződés alapján szeretnénk a lovasok, illetve kerékpárosok számára kijelölt útvonalakat létrehozni. Így mindenki tisztában lesz azzal, hogy melyik útvonalon találkozhat lovasokkal, illetve kerékpárosokkal is. Erről az érintettek (lovasok, kerékpárosok) véleményét is ki fogjuk kérni. 

A következő Hírmondó számokban fokozottabban foglalkozunk a témával, illetve a különböző híroldalaknak elküldtük a kérést, hogy érdemben tájékoztassák a turistákat, hogy az országos szabályozás értelmében nálunk is csak pórázon sétáltathatják a kutyát és ezt a közelmúltban történt balesetek és konfliktusok miatt fokozottabban ellenőrizzük.

A pilisborosjenői lakosok megértését kérjük a kutyafuttató és lovas útvonalak kialakításáig. Jelenleg az önkormányzatnak ezen és a Szabálysértési törvényben meghatározott bírságon kívül nincs más eszköze a helyzet kezelésére. Amennyiben ezeken felül bármilyen konstruktív javaslatuk lenne, kérem küldjék meg számomra a polgarmester@pilisborosjeno.hu emailcímre. Előre is köszönöm!

Tömöri Balázs polgármester