Üdvözlök mindenkit a mai videójegyzetben, ahol ígérem hogy – most tényleg! – nagyon röviden próbálom összefoglalni a friss történéseket. A #lassuljleitthonvagy tábla mellől jelentkezem, melyek a VEKOP közlekedésbiztonsági pályázat szemléletformálásnak részei és mint ilyen kötelező elem volt a pályázatnál. A másik faluba vezető út elején is van egy. Remélem, hogy legalább elgondolkodtatnak mindenkit és erősödik az üzenet az autósok tudatában és viselkedésében.

Délelőtt Varsányi Zsuzsa volt képviselő és aktív civil lakos temetésén voltam. Pomázon volt és nyár is van, úgyhogy egészen biztosan nem volt ott mindenki, aki szerette és becsülte Zsuzsát, de bárhol is vagyunk, megköszönhetjük neki azokat az emlékeket, amelyekre szívesen emlékszünk vele kapcsolatban. Mi pilisborosjenőiek azt is, hogy Kézfogó Galéria néven megnyitotta számunkra a lakását és kiállításokat koncerteket adott nekünk. 

Civilségről jut eszembe, hogy 2023. augusztus 1. és 31. között tudják benyújtani a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap vadiúj kiírására pályázatukat a falubeli – pótolhatatlan munkát végző – civil szervezeteknek. Éljenek a lehetőséggel, sok mindenre lehet fordítani!

Képviselő-testületi ülés volt a héten, téma volt többek között a Leader vidékfejlesztési programhoz való csatlakozás lehetősége, mely szintén az alulról jövő kezdeményezéseket karolja fel. 

Lazaréti önkormányzati telkünk árverése eredményes volt, elkelt, örülünk neki, szimpatikus családdal bővült a falu! A bevételnek sok helye van: a pályázatok kivitelezésénél most is vannak olyan plusz munkálatok, amiket most logikus megcsinálni, de nem volt lehetőség betenni a pályázatba.

Az óvoda bővítés projektindító megbeszélése volt szerdán, a résztvevők megismerték egymást és bejárták a leendő munkaterületeket, átbeszélték a kivitelezés ütemezését. Akármennyire is igyekeztünk, hétfőn tud aktívra fordulni és kezdődni a kivitelezés. Úgyhogy a következő hetekben sok türelemre lesz szükség az óvodások, szüleik és az óvodai dolgozók részéről egyaránt. Köszönjük a türelmet! Higgyék el: ha lenne olyan, hogy varázspálca-ütésre elkészülhetne egy-egy beruházás, akkor idén több ötletünk is lenne, hogy mely beruházások kivitelezésénél használtuk volna – a Bécsi úti gyalogátkelő és az óvodabővítés pályázatoknál mindenképpen. Igyekszünk a tőlünk telheti legjobban szervezni a dolgokat, de nem mindenre van ráhatásunk a folyamatban – a technológiai előírásokra semmiképp, pl. mennyi idő alatt köt a beton, stb.

Kapcsolódó hír, hogy továbbra is várjuk óvodapedagógusok, dajka és pénzügyi ügyintéző jelentkezését álláshirdetésünkre.

Készül a Pilisborosjenői Hírmondó nyári száma, jövő hét végén indul a terjesztése azoknak akik postaládába is kérik. Ha már annyit említettem a civileket ma, köszönöm azoknak, akik rendszeresen küldenek kis írásokat az önkéntes életükről, ez nagyon fontos mások inspirálása szempontjából.

Augusztus 7-től két héten át közigazgatási szünet lesz, amikor zárva lesz a polgármesteri hivatal, ügyeleti rendszer mellett. Kívánok a hivatali dolgozóknak és minden – most nyaraló – lakosnak jó pihenést. Nem lesz videójegyzet sem, ezért már most beharangozom az augusztus 20-i rendezvényeket:  lesz kenyérszentelés, kézműves foglalkozás és középkori játszóház is, 19-én este pedig koncerten vehetünk részt.

Köszönöm, hogy meghallgattak!