Rövid összefoglaló a hivatal körül történtekről:

A Bajcsy Zsilinszky és Bem utca között, a Budai út lévő új telepítésű fasor fáinak 90%-a kapcsán kérem, hogy senki ne öntözze a fákat, mert pont az lehet a gond velük, hogy az ültetés utáni túl sok csapadék, az agyag és dörkenlemez által létrehozott medencében a trágya elégethette a facsemeték gyökerekeit. Szóval nem kiszáradtak. Még nem szedjük ki őket, de ha őszig semmi javulás, akkor ősszel új példányokat ültetünk – a tavaszinál még megfontoltabban. 

Múlt vasárnap a Hősök Napja keretében emlékeztünk és koszorúztunk templom mellett a falu világháborús áldozataira emlékezve.

Vekop közlekedésbiztonsági beruházások nagyjából az ütemezés szerint haladnak. Nehezíti a sok eső, a csőtörés, az e-közműben nem szereplő vezetékek, csövek. Sajnos a 10-es útra is lemosta a még nem leaszfaltozott út rétegrendjét a nagy eső, amit a közút munkatársai maguk takarítottak el. Új helyszínen is belefogtak a kivitelezésbe a KM Építők: az alsó, Újtelep buszmegálló és az Ilona utca közötti szakaszon hiányzó járda kialakítása kezdődött meg. 

Pár hónapja megkeresett bennünket a nemrég falunkba költözött Sárosi Dorka, hogy az Óbudai Waldorf suliban éves projektként egy mezítlábas tanösvényt szeretne létrehozni. Pilisborosjenőn, közterületen, hogy minél többen használhassák. Megállapodtunk, hogy önerőből megcsinálják és két évig felügyelik, karbantartják a tanösvényt – a játszótérre érkező helyiek és kirándulók örömére. Lelkesen vettem részt a szerdai átadón, ahol Dorka több egyéb mellett elmondta, hogy mi inspirálta, mi kedvetlenítette el, mit tanult a folyamatból és milyen sokan segítették. Majd felavattuk a tanösvényt. Sok ilyen lelkes, kitartó fiatalt és támogató családot kívánok Pilisborosjenőnek! És sok hasonló, klassz iskolai projektet. Köszönet azoknak, akik bármilyen módon támogatták a játszótér mellett megvalósult kezdeményezést! Aki még nem tette, még támogathatja őket a 2097.hu-n. Kutyákat és vaddisznókat távoltartó kerítés, infótáblák és pótanyagok lesznek belőle! Gratulálok és köszönjük!

A hivatal bejárati ajtaját Csonka úr szívességből megjavította számunkra!Végre elmondhatjuk, hogy tényleg nem szorul és nyikorog! Köszönjük!

A Napsugár lakópark lakói összefogtak Gál Attila vezetésével szombaton kiegyengetik az utcáikat. Tőlünk csak az anyagok megvételét kérték. Nem várnak ránk, hanem besegítenek nekünk. Köszönjük a példamutató gyakorlatot!

Jávor Csaba és középkor hagyományait őrző baráti körük foglakozást tartott a solymári várban a pilisborosjenői nyugdíjasoknak. Köszönjük szépen a Nyugdíjas klub nevében, azt hallottam tőlük, hogy nagyszerű élmény volt!

Kihívás napján településünk is részt vett pár programmal – például Baba-mama torna, Őskerekes néptánc, a hétvégi kirándulócsapata és a suli szuper sportos ötleteivel -, melyet a könyvtár önkéntese, Fodor Eszter segített regisztrálni. Több mint 6000 megvalósult 15 perces pulzusnöveléssel a Fitt Magyarország Alapítvány adatai alapján a Pilis-Dunakanyar régió az ország legsportosabb régiója lett.  

Programok a hétvégén: Mesejáték lesz pénteken abszurd világunkról az iskola dráma csoportjának előadásában, nemcsak gyerekeknek – pontos időpontok: június 2, 3 és 5-én Pilisborosjenőn. Szombaton délelőtt Gyereknap a Faluházban és annak udvarán bábelőadással, arcfestéssel, ingyen fagyival, kézműveskedéssel és ugrálóvárral. Szombat délután Jazzfeszt a 2097 Csoport Egyesület szervezésében és egész hétvégén, három napon át Szelávi remek zenés programok mellett sok zöld témával, például a Pilisi Parkerdő is kitelepül, ahol az örökerdőről is képbe kerülhetünk. Nagyon fontos mindenkit arra kérni, hogy tartsa be a parkolási, megállási szabályokat, ezzel segítve a közlekedés irányítást a hétvégén, ami nem lesz egyszerű feladat, ezért türelmüket is kérjük. Kívánunk mindenkinek jó szórakozást!