Rövid összefoglaló a hivatal körül történtekről – megint volt miről:

  • Most hogy elkészült a koncepcióterv a Faluház és a buszforduló közötti területen lévő parkra, megérkeztek a látványtervek is, szeretnénk a lakosok véleményét megtudni a tervekkel kapcsolatban úgyhogy ennek az előkészítésén dolgozunk a 2097 Csoport Egyesület tagjaival az egyesület „Nekem sem mindegy” szavazó felületének használatával.
  • Hosszú idő után először újra helyben is lehetett vért adni. Köszönjük a lakosoknak, hogy hétfőn maximálisan kihasználták a rendelkezésre álló kapacitást! A következő alkalom ősszel várható, reméljük, hogy legalább ennyien el tudnak jönni ismét!
  • Pályázati előkészítő megbeszélést tartottunk szerdán délelőtt Pilisborosjenőn egy szlovák-magyar regionális pályzati lehetőség témájában, melynek keretében környezet- és természetvédelmi témában lehet pályázni és erre keresünk a határ túloldalán partnert, aki hasonló problémákkal küzd és akivel az együttműködés mindkét fél számára előnyös lehet. Az Interreg Magyarország – Szlovákia az Európai Unió 2021-2027-es kohéziós politikájának része. A mostani megbeszélésen a közös lehetőségeket próbáltuk együtt körbejárni szlovák oldalról és magyar oldalról érkezett résztvevőkkel.
  • Ballagáson vehettem részt tegnap, ahol az idei polgármesteri díjakat is átadhattam olyan diákoknak, akik 8 év alatti tanulmányi eredményeikre lehetnek nagyon büszkék. Megköszöntem a pedagógusok idei munkáját is és ídéztem Gandhit, aki szerint Nem vehetik el az önbecsülésünket, ha mi nem adjuk oda.” De az már elég rossz, ha ezt tudatosítanunk kell magunkban. Mint ahogy ez történik az utóbbi hónapokban a pedagógusainkkal vagy ma a státusztörvény parlamenti vitájának napján. Együttérzek velük, támogatom őket én is pedagógus végzettségűként. Kívánom, hogy pedagógusainkat érdemben meghallgassák, szempontjaikat figyelembe vegyék, valódi partnerként kezeljék őket, méltó megbecsülést kapjanak a társadalomtól és választott vezetőinktől is – minden szinten! A most elballagó diákok értékes tapasztalatokat vihetnek magukkal a tarisznyájukban iskola költözés kapcsán összefogást, coviddal kapcsolatban alkalmazkodást és együttérzést, pedagógus társadalmat érintő problémák kapcsán tanáraik kiállását. Kívánok értékes és izgalmas éveket a középiskolában is! A tanároknak pedig köszönöm embert próbáló munkájukat és kívánok nekik remények helyett valódi megoldásokat és megérdemelt pihenést nyárra.
  • Komlós Tibor alpolgármester és Boros Gábor kollégám a helyszíni szemlét tartott Katasztrófavédelemnek 40 olyan helyét mutatta meg a falunak, ahol vis maior támogatásra lenne szükségünk özönvizek következtében.
  • Diákmunkára, főleg könnyű fizikai, kinti munkavégzésre keresünk diákokat a Falugondnokság segítésére, valamint az óvodában és hivatal környékén lehet kertészkedni július 1-augusztus 31-ig napi 6 órában bruttó 174.000 Ft/hó munkabérrel. 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákokat  keresünk, jelentkezni június 30-ig lehet Meződi Adrienn pénzügyi és munkaügyi ügyintézőnél a hivatal nyitvatartási idejében.
  • A múlt hétvégén nagysikerű és jóhangulatú sváb kórus és tánctalálkozó volt, ahol bemutatkozott a tavasszal alapult helyi tánccsoport. Továbbra is várnak énekelni, táncolni vágyókat maguk közé. Most hétvégén lesz focikártya-cserebere a Faluházban, Bölcsiszínház és Riba Gery koncert a Nappaliban és indul a Levendula szüret is. Ez utóbbi tud akár okozhat közlekedési fennforgásokat, közterületfelügyelőnket kértük, hogy hangsúlyozottan figyeljen a szabályos parkolásra a játszótér és a levendulás környékén.