Rövid összefoglaló a hivatal körül történtekről – megint volt miről:

Holnap ismét Kormányablak busz jön a hivatal parkolójába 9-től 1-ig.

Itt a nyár! Ennek csalhatatlan jele, hogy újra mindenkit víztakarékosságra kérünk, mert tavaly az volt a tapasztalat, hogy az iskola végeztével és a meleg beálltával mindenki rögtön medencéket kezdett tölteni és hajnali locsolásra beindította az automata öntöző rendszereket és be is állt a vízhiány azonnal. Próbáljuk meg tavalyi gyakorlatainkat felülgondolni: a nem egyszerre töltés.

Újabb vizes téma, hogy a VEKOP közlekedésbiztonsági beruházás járdaépítési projektje is akadályokba ütközik folyamatosan. Útban lévő csőtörés, nem a hivatalos nyomvonalon lévő egyéb vezetékek. 

Ez a hét még a konferenciákról, műhely találkozókról is szólt/szól számomra. Résztvevőként voltam jelen “Közös hatalmunk” nemzetközi konferencián, a Másfél Fokos Műhelyen és holnap előadóként Székesfehérvárra megyek beszámolni a háromoldalú megállapodásunkról a Pilisi Parkerdővel és Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal a “Jót s jól! Önkormányzatok és közösségek jógyakorlatai a helyi erőforrások megőrzéséért” konferencián. 

A honlapon megtalálják a 2023. második félévére járó 4 db zöldhulladék gyűjtőzsák átvételi lehetőségeit. A szolgáltató értesített minket, hogy a második félévben is átvehetik a településen a biológiailag lebomló zsákokat. Egy évre 8 darab jut szerződött háztartásonként, vagyis a második félévre 4 darab. Aki még nem vette át az első féléves mennyiséget, az egyben megkaphatja az egész évnyit. A zöldhulladékos zsákok átvétele idén is lehetséges a külső településrészen is, Vörös Ildikó Valéria hivatali kolléganővel előre a hivatali telefonon egyeztetett időpontban.

Szintén a honlapon találják meg az aktuális óvodai álláshirdetéseket. Diákokat is keresünk könnyű fizikai vagy kertészkedős munkára.

Kérem, hogy mindenki figyelje a növekedésben lévő parlagfüvet és szedje ki őket, amíg még kicsik, előzzük meg a virágzást már most.

A gondnokság megjavította és megnyitotta a játszótér csapját és ma érkezik a napvitorla is.

INTERREG, azaz EU-s interregionális szlovák-magyar pályázatok előkészítése zajlik zöld-kék infrastruktúrákra és csapadékvíz megtartásra, elvezetésre. Ennek fontos eleme – és ez zajlik éppen – a szlovák partnerkeresés, aki hasonló problémákkal küzd. A pilisi régióból Pomáz és Budakalász csatlakozik hozzánk. 

A Faluház Park lakossági véleményeztetésére összeállított ismertető anyag és kérdőív, előre is köszönjük az együttgondolkodást.

Jövő héten hétfőn testületi ülés lesz, a napirend kint van a honlapon. A legfontosabb talán az óvoda három csoport szobával való bővítésének közbeszerzésének lezárása.

Pénteken Rainy Barbecue koncert lesz a Nappaliban és persze javában zajlik a levendulaszüret is. Persze piacolhatunk is, cseresznye szezon van! Ezek mind kikapcsolódási lehetőségek azoknak, akik az itthon nyaralást választják a falunkban.