Rövid összefoglaló a hivatal körül történtekről:

👉 A Cseh Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége tegnap Budapesten rendezte meg a cseh és magyar testvérvárosok és települések találkozóját. Olyan településekkel kerestem a kapcsolatot, amelyek a miénkhez hasonlóan egy nagy, regionális akcióközpont mellett, zöld, természeti és kulturális értékekben, valamint közösségi aktivitásban gazdag település. Az esemény idén a „City For The Future” településüzemeltetésről szóló rendezvénnyel, valamint a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ)  éves gyűlésével együtt került megrendezésre. Nagyon inspiráló és hasznos rendezvények volt!

👉 Kt ülés: tegnap soron kívüli testületi ülést tartottunk, leginkább amiatt, mert el kellett fogadni a tavalyi év zárszámadását. Elmondhatjuk, hogy jó évet zártunk, megtekinthetik a számokat most még csak az előterjesztésben, de aztán majd a rendelet is felkerül a honlapra. Végre nevet kapott egy utca, amelyik a temető bejárata előtt fut. Ezentúl Harang utca lesz a neve. Hogy miért volt erre szükség azt szintén megtudhatják a ülés beszámolójából a honlapon vagy az előterjesztésekből – spoilerezek: a házszámozás és a hiányzó utcanevek rendezése miatt. Ha jól rémlik, Temető utca 47-ből volt 3 is falunkban, ami sok bosszúságot és bonyodalmat okozott. Végre közelebb kerülhetünk a Vincellér utca felújításához is és döntöttünk a Kőfuvaros és Tölgyfa utcák pormentesítéséről is. Elkezdődött a Faluház parkjának tervezése is; tegnap a testület jóváhagyta a koncepciótervet azzal, hogy kérjük ki a lakosság véleményét is a továbblépés, a részletes tervezés előtt.

👉Ma Pilisi KÖTET Egyesület találkozója volt. Ez a szerveződés a térség polgármestereit fogja össze. Témáink voltak: pénzügyi és tevékenységi beszámoló elfogadása, járásközpont rendőrségi épületének sorsa, egy közös kiadvány készítése és egyéb aktualitások, illetve dr. Fetter Ádám pilisvörösvár járásközpont polgármesterét kértük és bíztuk meg, hogy a rendőrség számára közös trafipax beszerzést a Pilisi KÖTET Egyesület tagtelepülései vásároljanak. 

👉 Jövő héten családsegítő zárva lesz, Győri Katalin szociális ügyintéző kollégámhoz fordulhatnak sürgős esetekben.

👉 Holnap, péntek este Fülemülék Éjszakája lesz! A múltkor eső miatt elmaradt, most viszont megtartásra kerül. A korábbi regisztrációk érvényesek mostanra is!
Holnapután, szombaton ürömi és pilisborosjenői fiatalok szervezésében idén is lesz Fesztivár. Facebook oldalukon informálódhatnak a fiataloknak szóló programról.
Vasárnap pedig a Hősök Napjáról emlékezünk meg a templomkertben, melynek keretében az első világháborús pilisborosjenői katona áldozatokról emlékezünk meg.

Június 3-án 10-től gyereknap lesz, bábelőadás, arcfestés, ugrálóvár, ingyen fagyi, kézműves foglalkozás, íjászat, kézzel hajtott körhinta. Délután pedig a 2097 Csoport Egyesület szervezésében Jazzfeszt. Párhuzamosan pedig Szelávi. Nem lesz érdemes elhagyni majd a falut.

Kívánok mindenkinek remek pünkösdi hosszú hétvégét! Menjenek a természetbe, szedjenek bodzát, készítsenek bodzaszörpöt!