Szeretettel köszöntök mindenkit!

A múlt hétvégén falunkban járt a steinheimi delegáció, úgy néz ki, hogy sikerül új életet lehelni a két testvértelepülés közti kapcsolatba.

Már az előkészítés során mutatkoztak arra jelek, hogy a falunk és változásai tényleg nagyon érdeklik az érkező delegációt: magas szinten képviseltették a falut és nem akartak a környékbeli településekre, tájakra kirándulni vagy várost nézni, hanem csakis a falunkra voltak kíváncsiak. Örömmel raktunk össze egy elég sűrű kétnapos programot, melynek során megismerkedtek képviselőkkel és bizottsági tagokkal, a német nemzetiségi önkormányzat vezetőivel és hagyományőrzőivel, voltak mindkét falubeli iskolában, bejárták az óvodát és megnézték a bölcsődét is. Márton-napi felvonuláson, borkóstolón, tájház bemutatón, az ürömi és pilisborosjenői templomban, hivatali bemutatkozáson, közigazgatási és pénzügyi, szociális képbehozó beszélgetésen, a Faluházban, szkander klubban, a szőlőben, az utánpótlás focisták edzésén, talákoztak a nyugdíjas klub vezetőivel és önkéntes tűzoltóinkkal is. Itt létük apropóján szomszédos német nemzetiségi önkormányzati vezetőkkel találkoztunk és megismerkedtünk Ritter Imre országgyűlési képviselővel és főtitkárával. Köszönöm Csonka Írisznek és valamennyi kollégámnak a szervezést, a helyi civileknek, tolmácsoknak, segítőknek, borosgazdáknak, ajándokot adó helyi vállalkozóknak, zenészeknek és mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ahhoz, hogy sikerrel élesszük újra ezt a több évtizede halványuló viszonyt! Mert ez vitathatatlanul jól sikerült.

Rákövetkező nap, hétfőn este közmeghallgatás volt, ismét élőben közvetítettük és ott is fel lehetett tenni kérdéseket kommentben. Sok téma merült fel szükséges útjavításoktól Lazaréten a Bécsi úti viszonyokig. Visszanézhetik az önkormányzat Facebook oldalán.

2023. november 15. óta, bankváltás miatt, új számlaszáma van az Önkormányzatnak, a Polgármesteri Hivatalnak, a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Művelődési Háznak és az Óvodának is. Kérem, hogy ne használják a régi csekkeket és ne rutinból utaljanak a régi számra! Az új számlaszámokat megtalálják a pilisborosjeno.hu honlapon.

Az új buszváró pavilonok a helyükre kerültek a Bécsi út felújított buszmegállóiba, használják jó szívvel.

Pénteken Jenő napi koncert, kedden pedig ismét Science Café, ezúttal az akkumulátor gyártásról, jövő héten pedig a hulladékcsökkentési és újrahasznosítási hét apropóján könyvbörze a könyvtárban, hozni lehet könyveket és másokéból hazavinni.

Jövő hét pénteken építik a Faluház melletti aszfaltpályára a korcsolyapályát! A koripálya építését és működtetését több helyi érintettségű cég is támogatta, amit ezúton is nagyon köszönök – a pontos listát megtalálják majd a most nyomdába kerülő Pilisborosjenői Hírmondóban!

Köszönöm, hogy meghallgattak!