https://youtu.be/Eb4NxNsW9-k

Köszöntöm Önöket a Faluház mellől, ahová hollnap érkezik a korcsolyapálya és szombaton várunk mindenkit 11:00 órakor a megnyitójára. Köszönjük azoknak a helyi vállalkozóknak és magánszemélyeknek akik támogatásukkal már eddig is hozzájárultak ehhez a nem kis költséghez. Amikor még nagyobb telek voltak ugyanitt valódi jégpálya működött, de ezt most már nem teszi lehetővé a klímaváltozás. Igazi jégpályát Nem akartunk bérelni mert egyrészt nagyon drága, másrészt nem túl fenntartható pont a környezetre nézve.

A Sürgősségi Alapellátási Orvosi Ügyelet Pest Vármegyét érintő átalakításáról szerveztünk beszélgetést hétfőn a pilisvörösvári és szentendrei járás polgármesterei, jegyzői, orvosai számára és meghívtuk rá az Országos Mentőszolgálatot. Az Országgyűlés által 2022. decemberében elfogadott egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan és a terv szerint zajlik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése. Mára a legtöbb vármegye sorra került,  2024. február 1-jétől Pest vármegyében  is az új rendszer szerint lesz ügyelet Köszönjük, hogy elfogadták a felkérést a mentőszolgálatnál és eljött Razsovitz Gábor, a Közép-Magyarországi Régió ügyeleti vezető mentőtisztje. Előadása során bemutatta az átalakítást és kérdéseket lehetett neki feltenni. Számos érdeklődő élt a lehetőséggel. 

Kedden reggel soronkívüli képviselő testületi ülés volt és megválasztottuk a helyi választási bizottság tagjait, holnap le is teszik az esküt.

Sokan kérdezték, hogy mi történik az iskolával szemben lévő telken ezért írtunk róla egy kis posztot, miszerint az előző évtizedekben gazdasági övezetbe (Gf2-övezet) sorolt Trunk-telep és szennyvíztelep melletti telekcsoport fejlesztésének előkészítését évekkel ezelőtt megkezdte a tulajdonosi csoport. A terület felhasználását a 19/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelettel megállapított Helyi Építési Szabályzat gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató építési övezetbe sorolta, és a közút, gyalogos járda, csapadékvíz elvezetés és a közművek számára egy 16 méter szabályozási szélességű önkormányzati tulajdonú területtel tárta fel. A tulajdonosi csoport 2022-ben ezek alapján egy, az önkormányzat által engedélyezett átereszt építtetett a patak fölé. Az áteresz már a 3/2018 (II.16)-án elfogadott Helyi Építési Szabályzat települési szabályozási tervén is szerepelt, annak megvalósítása tavaly történt meg. A tervezett közművesítés és útépítés fizikai megvalósítása idén ősszel folytatódott és legkésőbb 2024. márciusáig tart. A tulajdonosok a fejlesztés A területen a tulajdonosok szándékai szerint gazdasági célú hasznosítás várható a közeljövőben, tehát nem nem új lakópark, nem ipartelepi átkötőút, nem temető épül a területen. Aktuális hír, hogy a Fő utcai járda szakasz az iskolával szemben újra használható, az aszfaltozás idejére kell majd rövid időre lezárniuk, időjárástól függően, de várhatóan jövő hétvégén.

Jövő hét kedden lehet átvenni az igényelt LED izzókat. Részleteket a honlapon találnak meg róla. A héten pedig át lehet venni a szépkorúaknak a karácsonyi utalványt itt a hivatalban.

32 év után bezár a Pöttöm. Köszönjük azt a pozitív légkört és derűs kiszolgálást, ahogy mindig fogadták a betérőket és kívánunk nekik minden jót!

Jövő hétvégén advent első vasárnapja, szép önkéntes kezdeményezés Csányi Márta doktornő összefogásával a cipősdoboz akció advent idején, mely már most szerveződik és a célja hogy senki ne maradjon ajándék nélkül karácsonykor. November 26-ig lehet nála jelezni, ha valaki szívesen részt venne ebben vagy ismer rászorulót.

Szintén civil akció a telekocsi, a Fő utca és az Ilona utca sarkára került egy újabb tábla a Csillaghegy felé tartók számára. Kérem hogy az autósok figyeljék, hogy áll e valaki ezeknél a tábláknál és mindenkit bátorítok, hogy vegyük fel őket. Ez nem csak segítség a közlekedésben hanem remek ismerkedési lehetőség is egymással.

Ajánlom még mindenkinek szeretettel a szintén civil Zsákfalvi Siheder új adását, ahol a helyi fiatalok a továbbtanulásról beszélgetnek egymással.

Lesz több más program is a következő időszakban:

  • Még zajlik a Faluház aulájában a könyvbörze, hozhatnak & vihetnek feleslegessé vált könyveket.
  • Ma indul a tűzzománc ékszerkészítés képzés Csíkszentmihályi Rékával, de lesz még több alkalom is.
  • Holnap társasjátékozni lehet a faluházban vagy sört kóstolni a Nappaliban
  • Jövő héten kedden indul a Hang-fogó Népdalműhely, mely sikeresen nyert pályázati pénzt a működéséhez. Korábban Vass Edit helyi lakos házánál voltak a közös éneklések, a Jenői Adventek alkalmával mindannyian hallhattuk őket. A foglalkozásokat továbbra is Márczi Anna zenész, énekes tartja. A program a Csoóri Sándor Alap támogatásával jött létre.
  • Csütörtökön Rafi bácsi mozijában egy angol vígjátékot nézhetünk meg

Szép hétvégét! Keressék a postaládákban a Pilisborosjenői Hírmondó új számát, megindult a terjesztése!