Üdvözlök mindenkit a videójegyzetben!

  • Az iskolánál építkezés miatt a járda egy résznél le lett zárva, a gyalogosoknak át kell térni az út túloldalára, kérem az autósokat, hogy figyeljenek nagyon!
  • Nagyon köszönöm a múlt pénteki – több mint 40 – véradó felajánlását, a Magyar Vöröskereszt szervezését!
  • A bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja alkalmából megrendezésre kerülő FÓRUM A PILISI BIOSZFÉRÁÉRT című rendezvény volt pénteken Pilisborosjenőn, melynek célja az UNESCO Man and Biosphere (MAB) program részeként létrehozott Pilisi Bioszféra-rezervátummal kapcsolatos kérdések megbeszélése. Szakmai előadások, éves tevékenység és projektek áttekintése, új tanácsadó-testületi tag választás, országgyűlési képviselői köszöntők, fotókiállítás-megnyitó, felmerülő kérdések átbeszélése szerepeltek a programok között.
  • Múlt héten volt képviselő-testületi ülés, ahol elfogadtuk az új adórendeletet is. A környéken utolsóként mi is emelünk az iparűzési adón, eddig nálunk volt a legalacsonyabb, de a kötelező feladatok végrehajtására szükséges, de lényegében elvont bevételek miatt szükség van erre. A Miniszterelnökségen működő Földrajzinév Bizottság javaslatát elfogadva elfogadjuk a Czigány patak nevet az ófalusi patakunk számára, pláne hogy a Német Nemzetiségi Önkormányzat archív anyagai, forrásai sem tartalmaznak egyéb névre egyértelmű utalást. Csatlakozunk a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez. Határoztunk arról is, hogy továbbra sem engedünk a Várvölgy felé semmilyen építkezést. Fölemeltük a jövedelemhatárt a szociális tüzifa igényléshez is és meghosszabbítottuk az igénylési lehetőséget november 30-ig.
  • Óvodába még keresünk konyhai kisegítőt! Használják ki a lehetőséget, hogy helyben dolgozhatnak, új és modern konyhában!
  • Kormányablak busz is járt a faluban a héten! Legalább 40 helyi lakosnak nem kellett máshová utazni ügyintézni, örülök, hogy élnek a lehetőséggel.
  • Épülnek a buszvárók, a Kövesbérci úti buszmegállónál a buszváró is helyére került tegnap.
  • Közlekedési tükrök kerültek ki a Rózsa utcába és a Szellő köz aljába is, valamint két új táblát a Tücsök utcába a biztonságosabb közlekedés érdekében.
  • Jávor Csaba, a Faluház vezetőjének kezdeményezésére korcsolyapályát állítunk a Faluház melletti aszfaltpályára november 24 és jövő év január 30 közötti időszakra. Ezúton köszönöm azoknak a helyi cégeknek a támogatását, akik hozzájárultak ehhez – molinóikat látják majd a pálya mellett és az erről szóló újságcikkben is.
    MUNKALEHETŐSÉG: Diákmunka egyetemista, főiskolás fiataloknak! A Reichel József Művelődési Ház és Könyvtár november 24 és január 30 közötti időszakra korcsolyapálya működtetéséhez keres 4-5 órás műszakokra 18. életévüket betöltött fiatalokat! Feladat: kölcsönözhető korcsolyák kiadása, bevétele, letéti díjak kezelése, balesetmegelőzés és pályafelügyelet. Bérezés: bruttó 1400.-Ft/óra. A jelentkezéseket (név, telefonszám, születési dátum, lakcím) a pbjmuvhaz@gmail.com e-mail címre várjuk!
  • Selmeczi György zeneszerző a Nemzet Művésze lett, szívből gratulálunk!
  • Volt halloweeni „Csokit vagy csalunk” falujárás is a gyerekeknek Mindenszentekkor. Köszönjük a szervezőknek, az önkéntes tűzoltóknak és a csokit kihelyező, a gyerekeket fogadó lakosoknak, hogy összefogtak.

Intenzív napoknak nézünk elébe! Steinheim am Albuch, testvértelepülésünk delegációja hosszú évek kihagyása után újra a falunkba érkezik ma este, próbáljuk őket jó házigazdaként fogadni és életünket bemutatni nekik, hogy megismerhessük egymást és kitalálhassunk a jövőbeli együttműködési lehetséges formát. A Zsákfalvi TV  vendége voltam a témában, ahol bővebben is volt alkalmam mesélni az ügyről. Köszönöm a lehetőséget!

  • Pénteken 5 órakor indul a Tájházból a Márton napi felvonulás, mindenkit vár szeretettel a szervező iskola, itt lehet találkozni a steinheim delegáció tagjaival is.
  • szombaton részt vehetnek délután a Waldorf iskola Márton napi forgatagán
  • vagy este szuper fogásokat leshetnek el vagy akár összemérhetik erejüket a Szkander klubban
  • sőt klasszikus zenei koncerten is kipihenhetik a hét fáradalmait a Faluházban
  • a következő hetet hétfőn pedig közmeghallgatással kezdjük!

Legyenek szép hétvégéjük!