Üdvözlük mindenkit a heti videójegyzetben!

Remek hangulatú szüreti mulatságunk volt szombaton, sokan voltunk! Köszönöm minden közreműködőnek, a budakalászi vendégeknek! Kipróbáltuk a Reitter-pincét is, még kell csiszolni a hangszigetelést, de már használható – Jávor Csabát tudják keresni, ha rendezvényt szeretnének oda.

Erdők Hete volt múlt héten, ezzel kapcsolatban ajánlom a Facebook oldalamra kitett videót figyelmükbe, a WWF animációs filmje bemutatja, hogy milyen változásokra van szükség erdeinkben, illetve összefoglaltam, hogy miket csináltunk az elmúlt időszakban a témában.

Mint ahogy köszönöm Darabos Eszternek a Könyvtári Hét szervezését is a múlt héten! Helyi tehetségeket is megismerhettünk!

Már vélhetően mindenki megkapta a friss Pilisborosjenői Hírmondót is.

Sokan betegek körülöttünk, megyünk bele az őszbe, majd a télbe ezért fontos hír lehet, hogy az influenza elleni védőoltások megérkeztek a rendelőbe. Oltások beadásának időpontja: hétfő kivételével minden nap rendelési időben. Kovács Levente doktor úr betege ez ügyben Ilonkát keressék a doktor úr rendelési idejében.

Tegnapelőtt szilárd tüzeléssel kapcsolatos előadást hallhattunk a Fővárosi Önkormányzat ökomenedzsereitől, talán a legfontosabb tanulság, hogy nagyon nem mindegy, hogy ha már fával fűtünk, akkor milyen fával és hogyan rakjuk meg a kályháinkat, akkor száraz fával és felülről begyújtva a tüzet a fűtőérték is sokkal nagyobb és kevésbé szennyezzük a levegőt is. 

Ne felejtsék el, hogy október végéig lehet igényelni szociális tűzifát a hivatalban.

Online kérdőívet találnak a honlapon a házi esővízgyűjtésről, szeretnénk megismerni a helyi szokásokat, hogy kitaláljuk a segítés módját. A kérdőív kitöltése anonim, és mindössze pár percet vesz igénybe. Kérjük, segítse munkánkat a válaszadással!

Hétfőn dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselőnkkel, a tervezőkkel, kivitelezőkkel és a közútkezelővel átadjuk a Bécsi úti új zebránál a befejeződött közlekedésbiztonsági beruházásokat, este pedig Legszebb konyhakert díjátadó.

Szombaton délelőtt pedig elektronikai hulladékgyűjtés lesz szombaton a hivatallal szembeni óvoda parkolóban.

Ugyanaznap Kéktúrázás napja, mozduljunk ki a természetbe legalább a környéken.