Üdvözlök mindenkit az Ilona utca aljából, ahol munkálatok zajlottak, ezért tegnap nem lehet behajtani alulról, de a felülről érkezők számára nem vált zsákutcává, hiszen a Búza utcán tovább mehettek mindkét irányba. A Mária utca aljában szintén munka van, ezért csak felülről megközelíthető, ahogy erről hírt is adtunk több fórumon a múlt héten.

Ilona utca felújítására írt pályázatunk sajnos nem nyert: térségünkből csak két település, Leányfalu és Pócsmegyer nyert a Magyar Falu Programban megjelent út-, járda- és hídfelújításra kiírt pályázaton. Gratulálunk nekik! Pilisborosjenő sajnos nem nyert támogatást – emlékeztetőül: az utca felújítására és kapcsolódó vízelvezetés építésére kértük. A következő pályázati lehetőséget is meg fogjuk ragadni, hogy javítsuk az utca helyzetét! Addig, – ahogy már látható is mögöttem – saját forrásból az utca Fő úti csatlakozásánál  kijavítottuk az útburkolatot.

Elkészült a Vincellér utca aszfaltozása, de még épülnek szegélyek, vízpárologtató, szikkasztó árok. Az első ígéretet 1983-ben kapták az itt lakók a szilárd burkolatra – évfordulós, régi ígéret teljesül. A Vincellér utca terve 90 %-ban az érintett lakosság finanszírozásában készült el, ami két éve tervfelülvizsgálaton ment át, majd beárazásra került. Azt a tervváltozatot át kellett dolgoztatni, mert az a terv tavalyi kivitelezési áron közel 50 millió forintba került volna, ami önerőből nem áll rendelkezésre. Átdolgoztattuk, egyszerűsítettük és keskenyebb is lett, szegélye is csak ott van, ahol kifejezetten indokolt. Nem eternitcső van az út alatt, úgyhogy azt most nem kellett cserélnie a DMRV-nek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útügyi Bizottságának állásfoglalását kértük az egyszerűsített terv megfelelősége kapcsán. Megkaptuk a zöld utat és az eredetihez terv megvalósítási költségeihez képest ötödáron kaptunk ajánlatot a kivitelezésre az utcában lakók segítségeképpen. Így megrendeltük és két héten belül a kivitelezés teljesen elkészül.

Szeptember 30-ig lehet még igényelni ingyenes LED izzókat, részletes kitöltési útmutatót megtalálják a honlapon.

Elektromos és elektronikai eszközök, berendezések, valamint lemerült akkumulátorok gyűjtése 2023. október 14-én, szombaton 8:00 – 12:00-ig lesz az alsó óvoda parkolójában a Polgármesteri Hivatal épületével szemben. Szétszedett, hiányos berendezést nem vesznek át.

Jó előre szólok, hogy a mobil kormányablakbusz kitelepülésére 2023. október 19. napján (csütörtök) 09:30 – 15:00 óráig kerül sor a Pilisborosjenői Polgármesteri Hivatal parkolójában.

Ma este 18 órától a leendő Tücsök utcai lovardáról hallgatnak meg tájékoztatót a projekt gazdájától a terepen, a Tücsök utca Üröm-Pilisborosjenő határán.

Holnap este Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület lakossági fóruma lesz fél 6-tól a Polgármesteri Hivatal nagytermében, ahová mindenkit várunk! Ötletelni fogunk, hogy milyen projektekre pályázzunk a LEADER pályázaton. Sokféle kisértékű ötletet próbálunk összegyűjteni Önökkel együtt, úgyhogy magánszemélyeket, vállalkozásokat, intézményeket, civileket egyaránt várunk! Pilisszántóról, Pilisszentkeresztről és Ürömről is érkeznek, mert térségben is gondolkozunk!

Pénteken Idősek Napjára várunk mindenkit szeretettel, szombaton Sublót vásár lesz a Sváb Tájházban, délután pedig a Rozália lakópark lakóival ismerkedhetünk meg.