Köszöntöm Önöket a mai videó jegyzet alkalmával a Budai útról, a héten ültetett fényeslevelű galagonya sor mellől, ahol korábban közműveket veszélyeztető és egészségügyi szempontból problémás fák voltak. Szabadság miatt most egy ideig nem volt videójegyzet, remélem, hogy a Húsvét sokaknak hozott feltöltődést! Jó pár dolog történt az elmúlt két hétben, lássuk röviden:

👉 Eredményesen zajlott le például 96 ember szűrővizsgálata annak ellenére, hogy pár nappal előtte értesültünk csak róla. Fogjuk őket kérni, hogy térjenek vissza hozzánk, még bőven lennénk még, akik szívesen kivizsgáltatnánk magunkat.

👉 Birtokba vettük az Iskola utca 7a. alatti ingatlant a Maradványhasznosító Zrt.-től, aminek nagyon örülünk, mert az óvoda udvara hátrafelé tud akár bővülni, de bármi másra is alkalmas lehet ez a kis kert és ház. Ingyen lett a mienk, örömmel éltünk a lehetőséggel, most meg fogjuk vizsgáltatni statikussal a további ötletelés előtt. Öröm, hogy bővült az önkormányzat vagyonelemeinek listája.

👉 Képviselőtestületi ülés is volt április 12-én jó pár órán keresztül, 14 napirendi ponttal köztük a civilek idei támogatásával, a fapótlásra kijelölt területekkel, esélyegyenlőségi tervvel, óvoda beiratkozási rendjével és a nyári szünettel. Nevet is próbáltunk adni egy utca szakasznak a legvégén, de aztán inkább úgy döntöttünk, hogy ennek még egyszer nekifutunk a következő alkalommal.

👉 Folytatódtak az útkarbantartások, megújult az Eper köz és a Szőlő utca felülete, A Tücsök utca és a Temető utca kisterem lakossági összefogással lett sokkal élhetőbb. Bármilyen lakossági ötletet szívesen felkarolunk, és nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésekért. Nyugdíjasok segítettek minket Révész Marika vezetésével a mályva bokrok átültetésénél, mert azok sajnos útban lesznek a járda építésnél. Most átkerültek a patak túlsó oldalára az alsó buszmegállónál.

👉 Lakossági fórum volt az induló közlekedésbiztonsági beruházásokról április 5-én, a kivitelezést végző KM Építő Kft. részéről Vámos Károly projektvezető bemutatta az egyes helyszíneken történő munkálatokat és azok időzítését. Utána próbáltunk kérdésekre válaszolni, melyekből jó sok volt és mind a külső településrészt érintette. Teljesen megértjük hogy több évtized óta rengeteg probléma gyűlt ott fel, sajnos most nem fogjuk tudni az összeset megoldani ennek a beruházásnak a keretében. Leginkább a járdát hiányolják ott a lakosok, folyamatosan keressük rá a forrást, addig is elkészíttetjük a terveket.

👉 Ha minden igaz, akkor ma el is indulnak a közlekedésbiztonsági kivitelezések. A munkák ütemezését a különböző helyszíneken rögzített bejegyzésben kitettük a Facebookra és a honlapra is. Várhatóak átmeneti félpályás útlezárások vagy parkolási korlátozások az adott helyszíneken. Az érintett ingatlan tulajdonosokkal pedig személyesen is felveszik a kapcsolatot. 

👉 Kötelező ebösszeírás aktuális idén, minden kutyatulajdonost kérünk az együttműködésre. A részleteket megtalálják a honlapon.

👉 Felkérték az önkormányzatot, hogy gyűjtse össze a lakosok javaslatait, hogy azok figyelembevételével alkossák meg az új tömegközlekedési eszközök menetrendejeit. Ezért mindenki meglátásait várjuk 2023.04.24 hétfőig a kommunikacio@pilisborosjeno.hu-ra. Köszönjük azoknak akik már megküldték, szerencsére többen éltek már a lehetőséggel.

👉 A fent említett önkéntes munkában kapcsán jut eszembe, hogy akik még nem nyilatkoztak az 1 százalékukról, azokat kérem fontolják meg, hogy helyi szervezeteket támogassanak. Listájukat megtalálják a pilisborosjeno.hu honlapon.

👉 Ma este Science Café a mesterséges intelligenciáról a Faluház és a Nappali közös szervezésében, hétvégén nyílt nap az óvodában, népszerű klasszikus zeneművek est a Nappaliban, vasárnap pedig megemlékezés lesz a sváb kitelepítésről. Jövő hét elején pedig óvoda beiratkozás!

Jó hétvégét mindenkinek!